Г-н кмете, правени ли са проверки за незаконни постройки в Русе по време на втория Ви мандат?

8

ПИТАНЕ от       

Иво Пазарджиев

общински съветник от групата

на „ПАТРИОТИТЕ ВМРО, ГЛАС НАРОДЕН                                                        

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН КМЕТЕ,

На територията на гр.Русе са известни няколко района, в които има концентрация на циганско население. Това са кварталите „Селеметя“, „Тракцията“, „Трите гълъба“ и отсечката от гробищния парк в кв. „Чародейка“ в посока Касева чешма. Всеизвестно е, че по-голямата част от циганите живеят извън всякакви норми. Много от тях паразитират на гърба на обществото, получавайки социални помощи, без да имат намерение някога да допринесат с нещо за обществото. Същите хора не насърчават децата си да ходят на училище, като по този начин сами възпрепятстват собствената си интеграция, за която години наред се харчат държавни и европейски средства.

Като траен и масов начин за разрешаване на жилищните си нужди, голяма част от циганското население в България обособява свои собствени гета. Изграждат се незаконни постройки на места избрани от самите тях. Изградените здания са опасни за живеещите в и преминаващите около тях. Честа практика е да не се заплаща за консумираната ел.енергия и ВиК. Така тази част от циганите бива привилегирована за сметка на съвестните данъкоплатци, на които никой не позволява описаният по-горе начин на живот.

Във връзка с описаното, моля да ми бъде отговорено на следните въпроси:

  1. По време на мандата 2015-2019 г. извършвани ли са проверки за незаконно изградени постройки в кварталите „Селеметя“, „Тракцията“, „Трите гълъба“ и отсечката от гробищния парк в кв. „Чародейка“ в посока Касева чешма?
  2. Констатирани ли са незаконно изградени постройки в посочените квартали?
  3. Има ли наложени административни наказания и започнати ли са процедури по премахване на незаконни сгради на територията на посочените квартали по време на втория Ви мандат като Кмет на Община Русе?

Настоящото питане е съгласно чл. 104 от ПОДОбСНКВОА и моля на него да ми бъде отговорено както писмено, така и устно.        

С уважение:

Иво Пазарджиев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари