Г-н Кмете, какво става с Градския стадион в Русе?

0

След лятната фотосесия на г-н Стоилов с министри и депутати, благодарностите за отпуснатите, от самия генерал Борисов, 1 000 000 лева, овациите притихнаха, стадиона остана разкопан, а вместо издигащи се пилони за осветлението на терена, зеят четири дупки.

Не съм специалист по строителство, но леенето на бетон при отрицателни температури не е ли неприемливо? Дано не се окажем с четири наклонени кули, когато някой ден бъде завършено поставянето им.

Продължава забавянето при набиването на пилотите и изливането на бетона за стълбовете за осветление на Градския стадион в Русе.

Специалната машината трябваше да пристигне в Русе и да започне работа още преди седмица.

Ремонтът на самото съоръжение трябваше по план да приключи до 18 декември. Работите по терена напредват и се очаква до Коледа да бъдат положени чимовете, пише вестник "24 часа". 

В момента те вече са складирани на топло и очакват да завърши течащото сега заравняване на терена. Друг е въпросът, дали тревата ще може да се хване в сегашния студ, съмняват се майсторите. В същото време обаче, има забавяне при поставянето на стълбовете за осветлението.

Засега зеят само изкопите за постаментите. В тях трябва да се набият пилотите, да се излее бетон, който да се втвърдява поне двадесет дни, преди да започне монтажа на стълбовете. В момента само се прокарват кабели за електрическото захранване на осветлението на стадиона.

Все още не е ясно и кога ще пристигне машината, която трябва да набива пилотите. Припомняме, че техническото задание на обществената поръчка предвиждаше ремонтът да приключи в рамките на 60 дни, които изтекоха в неделя.

Наскоро спортният министър Красен Кралев заяви в Русе, че ремонтът на Градския стадион ще приключи до 18 февруари и „Дунав“ ще играе тук мача си от първенството. Феновете в Русе се притесняват, че осветлението на Градския стадион няма да заработи до 18 февруари, когато тук трябва да се състои първият мач на „Дунав“ срещу „Берое“. А стадионът трябва да бъде довършен и изпробван дори и преди това.

Надяваме се да не отнеме толкова време, колкото беше нужно за "Булстрад Арена"!
 

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари