Френското село Свети Валентин е едно от най-романтичните места в света

1

Хората смятат, че най-романтичното място във Франция е столицата Париж.

Страната обаче има друго тайно „съкровище”, много популярно сред влюбените. Сгушено в долината на Лоара, старомодното френско селце Свети Валентин е обявено за „Село на любовта”.

Очарователното селце се намира в префектурата Ендър. То е единственото във Франция, носещо името на светеца, покровител на влюбените. И това не е случайно.

Фестивалът за Свети Валентин

Никъде във Франция не празнуват деня на Свети Валентин като тук. Фестивалът продължава цели 3 дни – от 12 до 14 февруари. По време на тържествата селото е украсено с повече червени рози, отколкото бихте могли да си представите, пише theculturetrip.com, цитирано от NOVA. Обстановката е толкова романтична, че и най-твърдите сърца се разтапят.

Градината на влюбените

Това е и най-романтичното място в селото. Особено впечатление прави върбата на сърцата. Някои мъже избират това място, за да предложат брак на любимата си.

Наблизо има и пазар, на който се предлагат пресни селски продукти. Често влюбените си купуват храна от там и си разпъват одеяло за пикник в Градината на влюбените.

Дървото на обетите

Забравете за Моста на изкуствата в Париж, където доскоро влюбените оставяха катинари. Така или иначе тази традиция вече е забранена. В селцето Свети Валентин има Дърво на обетите, където може да закачите любовните си послания.

Дървото на вечните сърца.

Под него много влюбени се заклеват във вечна вярност. Именно там много млади избират и да сключат брак.

Напишете любовно писмо

Преди да си тръгнете може да напишете любовно писмо и да го пуснете в пощенската кутия на Купидон.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари