Фирма за гвоздеи успя да осъди НАП

1
Фирмата е спечелила дело за 105 000 лева
Фирмата е спечелила дело за 105 000 лева

Фирма за производство за гвоздеи е успяла да победи НАП в съда и да спечели дело за 105 000 лева.

Лихвите по вземането са от 22 000 лева, които сега дружеството инвестира в детска площадка в центъра на Велико Търново. Тя се намира в междублоково пространство на бул. „България” 5 и засега е само бетонирана.

Идеята ни хрумна, след като спечелихме делото. Освен това аз живея в блока на тази улица, а терасата ми гледа към площадката, която бе в окаяно състояние, а в този район на града има много деца. Решихме да предложим на общината да направим детски съоръжения и тук да стане едно прекрасно кътче за децата, които живеят в България”, разказва Таня Душкова, която е единият от двамата собственици на компанията във В. Търново, предава БорБа.

На начинанието вече е даден зелен семафор. И общината е положила основната настилка върху площадката, която е от 104 кв. м. В нея обаче има и едно дърво, което може да се окаже опасно за малчуганите, които много обичат да се катерят и да правят забранени неща. Заради това Таня Душкова е поискала това дърво да бъде отрязано и общината вече се е съгласила, а неговото премахване и въпрос на дни.

Дарителите в лицето на „ВТПГ Строймат” ООД вече са пазарили четири от детските съоръжения и са платили на българска фирма, която има лиценз за това. Четирите катерушки и пързалки естествено ще бъдат върху настилка, която не е опасна за децата. С останалите пари от 22 000 лева лихва търновската компания за производство на гвоздеи, която сред четирите в страната, иска да направи беседка, осветление, цветни лехи и всичко друго, което да превърне междублоковото пространство в любимо и безопасно място за малки и големи от района на пазара в областния център.

Понеже въпросното дърво, което е опасно и ще бъде отрязано, е див рожков, ще купя и ще засадя същото извън площадката. Така недоволни не би трябвало да има въобще, защото детската площадка е за всички и ние искаме тя да стане приказна”, заяви още вчера Таня Душкова.

Въпросното дружество стана известно тази година и с инвестицията си от 400 000 долара в машина за рингови пирони, внос от Южна Корея. Собствениците Таня Душкова и Димитър Цачев дават хляб на 70 души, а фирмата им е сред четирите в страната, които имат такова производство. Преди години пак това дружество е закупило техника за производство на габиони за 150 000 долара, които се ползват край речните корита и пазят от наводнения. Съоръжението обаче има атрактивен вид и дарителите на детската площадка замислят да ги ползват и за нестандартни цветарници край нея.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари