Фаворитите в една колонка или сингъл с висок коефициент? Кой от тези залози дава по-големи шансове

0
Единичните залози категорично доминират предпочитанията на бетинг любителите в днешно време
Единичните залози категорично доминират предпочитанията на бетинг любителите в днешно време

Единичните залози категорично доминират предпочитанията на бетинг любителите в днешно време

Букмейкърските компании не изнасят твърде конкретна и изобилна информация по въпроса, но въпреки това е ясно, че повечето потребители предпочитат да слагат парите на сингъл вместо на множествено предвиждане. За мнозина колонката остана в миналото, когато в пункта не приемаха фиш с по-малко от 3 мача в него. Но всъщност добре познатият парлей, както се нарича на английски, продължава да е тук и да има своите предимства пред единичните прогнози. Един от най-интересните сезам бонуси например дава възможност на залагащите да получат допълнителни печалби, ако се обърнат към множествените залози в рамките на футболния уикенд. Дори и без да е “напомпана”, колонката може да акумулира апетитна възвръщаемост.

Сингъл залозите имат едно безспорно предимство

Единичното предвиждане е предпочитано от голям брой бет специалисти поради една основна причина - дали прогнозата е успешна или не, зависи само от едно събитие. Няма нищо друго свързано, което при грешен залог да “събори” и познатия. Избрали сте един пазар - Х на мача Леверкузен - Волфсбург при коефициент 3.20, равенството става факт и си прибирате парите. Ако някой от двата отбора пък спечели, предвиждането изгаря, но не се влияе от случилото с в мача на Байерн Мюнхен да речем.

Но в цитирания пример говорим за рискова прогноза - при ставка от 3.20 очевидно букмейкърът е изчислил, че шансът мачът да завърши без победител не е голям. А да се залага на сингли с ниски коефициенти - под 1.50, не е особено интересно за запалените играчи. Възвръщаемостта е малка, особено ако поставените суми също са скромни.

Но в колонка ниските коефициенти се натрупват и ситуацията се променя

Не е особено изкушаващо да се играе за победи на Байерн Мюнхен, Манчестър Сити и Реал Мадрид в мачове от техните първенства, ако срещат някой от по-слабите отбори. Само че ако условно коефициентите трите фаворита да спечелят срещите си са фиксирани на 1.50 и се наредят точно тези мачове в множествен залог, то акумулирането носи сумарен коефициент от 3.375 и надхвърля споменатата стойност от равния мач. А не изглежда ли по-вероятно големите отбори да спечелят своите мачове, отколкото да се предвиди успешно срещата между два равностойни съперника?

Има почитатели и на тази стратегия, защото тя действително носи здрава логика. Но е добре известно какво е основната слабост на колонката - една грешна прогноза е достатъчна, за да провали целия множествен залог. Байерн и Манчестър Сити печелят своите мачове, но пък Реал Мадрид допуска равенство с Леванте. Така акумулираната стойност от прогнозите отива на кино, въпреки че 2 от 3-те предвиждания са верни. А колкото повече селекции са направени в рамките на една колонка, толкова се увеличават и възможностите за грешка.

Кой път е по-успешен - залог на фаворитите в една колонка или сингъл с висок коефициент? Еднозначен отговор не съществува, защото можем да се натъкнем на примери и в двете посоки. Най-добрият вариант за залагащия е да нареди множествен залог, в който всички селекции са с високи ставки - ако предвиждането е успешно, всеки заложен лев може да донесе 10, 20, 50, 100 лева... Но това се случва най-рядко и е най-трудно за постигане.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари