Европрокуратурата работи по над 120 сигнала от България

0
Европейският главен прокурор се срещна с премиера Кирил Петков
Европейският главен прокурор се срещна с премиера Кирил Петков Снимка: БГНЕС

Европейският главен прокурор се срещна с премиера Кирил Петков

„Има над 120 случая, които разследваме. Ще публикуваме годишния доклад скоро и ще видите статистиката за България. Получихме информация за измами с европейски средства, селскостопански субсидии. Разследват се измами и в сферата на строителството, както и такива, свързани с фондовете за възстановяване след кризата с COVID-19. По тези и други теми имаме получени сигнали от граждани”. Това заяви европейският главен прокурор Лаура Кьовеши след срещата с премиера Кирил Петков в Министерския съвет в сряда.

В отговор на журналистически въпрос Кьовеши обясни, че делегираните прокурори са независими, като няма получена информация за нарушения срещу това.

„Не съм получила информация, че някой се опитва да наруши независимостта на европейските делегирани прокурори в България. Имам им доверие, те са независими. Вярвам, че ще докажат, че доверието, което са получили е заслужено”, добави тя.

Всички престъпления с европейски пари след 2017 г. могат да подлежат на разследване, каза от своя страна премиерът Кирил Петков.

„Общата ни амбиция е нарушения, корупция и всякакви престъпления, свързани с еврофондове, да не се случват в България. Ще работим заедно за това. Европейската прокуратура и българското правителство ще си сътрудничат, за да постигнем тези резултати”, добави той.

Кьовеши подчерта още, че е време българските власти да започнат да работят по тежки престъпления след множество сигнали.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари