Есента идва с хладни утрини и дневни температури от 20°С

0
Какво време ни очаква през седмицата
Какво време ни очаква през седмицата

Юлските температури от 37 градуса, които имахме на места само преди дни, бързо ще останат спомен поне за 8-9 месеца

В котловините в някои дни минималните температури ще доближават нулата, отбеляза Dir.bg.

Понеделник ще бъде почти тихо или със слаб вятър от югозапад. Температурите за кратко ще се повишат и в повечето места ще бъдат от 19 до 24 градуса.

Над южните и голяма част от източните райони ще бъде слънчево, а повече облаци ще има на запад и север, като привечер над Северозападна България ще превали краткотраен дъжд.

През нощта облачността ще намалява до ясно време в по-голямата част на страната. Ще бъде ветровито, с до умерен западен вятър.

Минималните температури ще са от 4 до 10 градуса и на места в котловините на запад ще се образуват слаби слани.

През деня утре облачността ще бъде незначителна над повечето места, а повече облаци ще има в Родопите и Странджа, като и там ще остава почти без валежи.

Ще остане ветровито, с умерен вятър от запад. Дневните температури ще бъдат от 16 до 21 градуса.

В Европа топло остава само по Средиземноморието, а в останалите части на континента температурите ще са характерни за ранната есен.

Балканите, от най-топлото място през миналата седмица, сега са едно от най-хладните. Но доста хладно ще бъде и в централните, и източните части, където на много места дневните температури ще останат под 20 градуса.

В сряда и четвъртък сутрин ще бъде отново доста хладно, с температури от 3-4 до 9 градуса в повечето места и отново е възможно да се образуват слаби слани.

През деня стойностите ще достигнат 15 до 20 градуса. В сряда ще духа до умерен западен вятър, а в четвъртък - предимно слаб от североизток и север.

Облачността ще бъде променлива, главно през втория ден на отделни места ще превали дъжд.

В петък ще бъде облачно, с по-значителни разкъсвания на облачността на северозапад. Над западните и крайните югоизточни райони ще превали дъжд. Температурите ще останат ниски, минималните от 4 до 10, а дневните от 15 до 20, 21 градуса.

В събота и неделя предимно дневните температури слабо ще се повишат и през втория ден на места ще достигнат стойности до около 24 градуса. Сутрин около водните басейни ще има места с кратки мъгли.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари