ЕС задължи България да забрани "нощните вълци" на Путин

0
Глутниците руски мотоциклетисти влязоха в черния списък на санкционираните лица
Глутниците руски мотоциклетисти влязоха в черния списък на санкционираните лица

Глутниците руски мотоциклетисти влязоха в черния списък на санкционираните лица

Посланиците на държавите от ЕС включиха на вчерашното си заседание в санкционните списъци лидерите на прокремълския рокерски клуб "Нощни вълци" и забраниха достъп до европейска земя на неговите мотоциклетисти, съобщи днес базираното в Брюксел електронно издание "ЕЮ Обзървър", цитирано от СЕГА.

Публикацията посочва, че "вълците" имат представителства в България, Словакия и Западните Балкани (Северна Македония и Сърбия - б.р.). Според руската Уикипедия техни клонове са установени също в Германия и Латвия.

Поименно забраната засяга ръководителя на клуба Алексадър Залдостанов (69-годишен, по прякор "Хирурга"), който е посочен като приближен на руския президент Владимир Путин и като организатор на мотопоходи в Европа, предизвикали възмущение в Полша и други държави. Той е посочен като организатор на пропагандни сборища в Крим, където е наричал Запада като сатанинска сила, похитила Киев. Санкциониран е също словакът Йозеф Хамбалек, който се представя за "президент на европейския клон" на клуба.

Ултранационалисти от "Нощни вълци" участват като доброволци във войната в Украйна и извършват диверсионни акции. Клубът получава финансиране от руската държава, която насърчава неговите "патриотични" изяви.

Членове на мотоклуба са посещавали България през 2016 и 2019 г. Срещали са се със симпатизанти в Руския културно-информационен център в София, където са били представяни като носители на традиционната руска култура.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    1
    Вбесен
    А какви точно ни се падат тези педерасти от €С, че да ни задължават да забраняваме каквото и да е?!! България СУВЕРЕННА държава ли е, или колония на САЩ и €С?!! От мен имате един голям, стимулиращ среден пръст!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари