ЕС одобри допълнителни санкции срещу Русия

1
Новите санкции предвиждат най-широкообхватните мерки досега
Новите санкции предвиждат най-широкообхватните мерки досега

Новите санкции предвиждат най-широкообхватните мерки досега

ЕС постигна съгласие за въвеждане на допълнителни санкции срещу Русия заради войната в Украйна, съобщи Белгийското председателство на Съвета на ЕС с уточнението, че мерките ще влязат в сила до 24 февруари.

Решението е взето на равнище посланици на ЕС и предвижда най-широкообхватните мерки досега, пояснява председателството. В санкционните списъци ще бъдат добавени близо 200 руснаци и руски организации, уточни върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп Борел. Той отбеляза, че с това общият брой на санкционираните досега достига 2000, като те са уличени в дейности за заобикаляне на европейските решения, както и в действия за развитие на военното производство.

Трябва да продължим да отслабваме военната машина на (руския президент Владимир) Путин, посочи председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Поддържаме силен натиск над Кремъл, ограничаваме достъпа на Русия до дронове, отбеляза тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    10
    ЕС
    Хахаха, хо-хо-хо, санкциите се разширяват, а дано и на мен ми разширят геврека, че иначе само лоши новини за нас, депесарските тролчета. Скоро и манафи няма да ни отпускат както са тръгнали нещата!
  • 3
    9
    тц, тц,
    Бай дън ме излъга, че рублата щяла да стане 200 за долар, Урсулата ме излъга, че Русия ще фалира като и налагаме санкции, пък руснаците са пети по показател „БВП по паритет на покупателната способност“ осми по показател „номинален БВП“ или „БВП по текущи цени“ и дванайсти по „„номинален БВП“ или „БВП по текущи цени“! Та да попитам # 5 и 6, за кога да чакам гладни бунтове в русията, или ще ме излъжете и вие като Бай хлопа ми дъската?!?
  • 1
    8
    до 5
    Не е от значение колко е минималната заплата, а какво можеш да си купиш с нея, бе хахо!:) Тук с 1 000 кинта какво си купуваш?
  • -3
    7
    ЕС
    санкции до дупка за руската измет
  • -2
    6
    хващайте влака
    никог не емигрира в расия що ли? дайте отговор руски мърши
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари