Екатерина Каферинова е убита след скандал за пари

0
Отишъл във Велинград на 28 август за рождения ѝ ден
Отишъл във Велинград на 28 август за рождения ѝ ден Видео: NOVA

Повдигат на Минчо Столарски обвинение за умишлено убийство

Мотивът за убийството на 72-годишната Екатерина Каферинова във Велинград е изцяло личен; изключени са всякакви политически елементи в престъплението. Това заяви на пресконференция днес наблюдаващият прокурор по делото Паун Савов, предава БТА.

Каферинова беше заместник-председател на Общинския съвет във Велинград и дългогодишен общински съветник.

Прокурорът уточни, че жертвата и извършителят са се познавали от дълги години и в определен период са живели на семейни начала, а след раздялата си са поддържали "сравнително добри отношения". Мъжът е живеел в друго населено място и е дошъл в дома на Каферинова по повод на рождения ѝ ден. Двамата са имали финансови отношения и такива, свързани с недвижими имоти, посочи Савов.

Той уточни, че на 28 август вечерта между двамата е възникнал скандал, при който мъжът е претендирал да му бъде върната голяма сума, която през годините той бил дал. Точният размер на сумата предстои да бъде уточнен в хода на разследването, допълни Паун Савов.

Първоначалните данни показват, че Екатерина Каферинова е била удушена.

Извършителят сам е подал сигнал на телефон 112. Той е оказал съдействие на разследващите органи.

Седемдесет и две годишният мъж е задържан за 24 часа в ареста. Днес предстои да му бъде повдигнато обвинение за умишлено убийство и да му бъде наложена постоянна мярка "задържане под стража".

Наказанието за подобно престъпление е от 10 до 20 години лишаване от свобода, припомни прокурор Савов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари