Повдигат обвинение за убийството в село Габровница

3
Мъж на 28 години е обвиняем за извършеното тежко престъпление
Мъж на 28 години е обвиняем за извършеното тежко престъпление

Мъж на 28 години е обвиняем за извършеното тежко престъпление

Окръжна прокуратураМонтана привлече обвиняем за извършено умишлено убийство на мъж в с. Габровница

Под ръководството на Окръжна прокуратураМонтана се водят действия по разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 115 от НК – умишлено убийство.

На 15.07.2023 г. в с. Габровница, област Монтана, бил умъртвен 58-годишният В.Д.

По делото са извършени огледи на местопроизшествието, установени са и са иззети веществени доказателства, относими към предмета на делото, назначена е съдебномедицинска експертиза, извършени са освидетелствания и аутопсия, предстои назначаване на експертизи - физикохимическа и ДНК.

Събрани са доказателства за съпричастността на Л.А. (на 28 години) към извършеното престъпление, съобщиха от Прокуратурата.

С постановление на прокурор същият е привлечен в качеството на обвиняем и е задържан за срок до 72 часа. При проведения разпит той е дал обяснения по обвинението и се е признал за виновен.

Обвиняемият Л.А. не е приведен в следствения арест, тъй като понастоящем здравословното му състояние налага да остане на лечение в болнично заведение. На лицето се осъществява физическа охрана от служители на затвора пред стаята, в която е настанен.

Окръжна прокуратураМонтана внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемото лице.

Налице е обосновано предположение, че Л.А. е извършил убийството. Има реална опасност той да се укрие и да извърши престъпление, както и да възпрепятства разследването.

Видно от приложената справка за съдимост по делото, че обвиняемият е осъждан за извършени престъпления от общ характер. Настоящето деяние той е извършил в изпитателния срок на предходно осъждане.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари