Две жени и мъж с коронавирус починаха в Русе

0
За последното денонощие са извършени 279 имунизации
За последното денонощие са извършени 279 имунизации

Почти два пъти повече са заразените отколкото оздравелите от COVID-19 в област Русе за последното денонощие, това отчитат от Регионалната здравна инспекция.

За изминалите 24 часа са установени 60 нови случая, а излекуваните са 35. Най-много нови случаи са отчетени в община Русе – 54. По двама новозаразени има в Бяла и Ценово, както и по един в Иваново и Сливо поле. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 8875, а преболедувалите 7628. Активните случаи са 730. По последни данни към момента, намиращите се на болнично лечение са 218 души, като 34 от тях са в реанимация. Свободните легла в областта са приблизително 37% или 130, като 127 от тях са предвидени за неинтензиво лечение.

За последното денонощие са починали още две жени и един мъж с положителен тест за коронавирус. Ръководството и екипът на Областна администрация Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойниците. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 517 на възраст между 26 и 98 години. 313 от тях са мъже, 204 са жените.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на 16-то място по заболеваемост в страната. За изминалите 24 часа няма област без нови случаи, като с най-малко е Търговище – 6.

До момента в областта са поставени общо 8252 дози от ваксините на „Пфайзер“/“Бионтех“ и „Астра Зенека“, като повторна доза са получили общо 1691 лица, което означава, че при тях имунизационният процес е приключил. За последното денонощие са извършени 279 имунизации.

Днес от 13.00 ч. в зала „Свети Георги“ на Областна администрация Русе ще се проведе брифинг, на който изпълняващият длъжността областен управител Свилен Иванов ще представи взетите мерки от Областния оперативен щаб за региона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари