Две жени и двама мъже са новозаразени с СOVID-19 в Русе

1
Трима от тях са хоспитализирани
Трима от тях са хоспитализирани

Две жени и двама мъже на възраст между 34 и 78 години са случаите на заразяване с коронавирус в Русе, извън дома за стари хора „Възраждане“, съобщиха от Областния оперативен щаб в града.

Всички те са от гр. Русе, като двете жени, които са на 42 и 78 години са хоспитализирани съответно в двете университетски болници „Канев“ и „Медика Русе“. Също така в „Медика Русе“ е хоспитализиран и 34-годишен мъж. Всички те са стабилизирани, оплакванията им се изразяват най-често в повишена телесна температура, суха кашлица, силна отпадналост и мускулни болки. За момента при никой от трите случая не установена епидемична връзка. Такава е установена единствено при мъж на 59 години, който за момента е без сериозни оплаквания и се намира под домашна изолация. Той е бил контактен на друг случай, който не е от област Русе.

Общо през вчерашния ден бяха установени 12 случая на заразени с Covid 19, като 8 от тях бяха при обитатели в дома за стари хора „Възраждане“. От Областния оперативен щаб уточняват, че 21 от обитателите на дома са настанени в лечебни заведения, като 18 от тях са в Университетска болница „Канев“, а трима в УМБАЛ „Медика Русе“. 19 души са безсимптомни и са изолирани във вилата на Община Русе „Липник“ в село Николово, други 8 обитателя на дома за стари хора са изолирани на 4-ия етаж на социалното заведение, а една жена на 77-годишна възраст се намира под домашна карантина. От персонала на дома на болнично лечение продължават да бъдат шофьорът на линейката, електротехникът и едната санитарка.

Към вчерашна дата на обитателите на дома са взети общо 164 проби за провеждането на PCR изследване. Очакват резултатите от още 92 проби.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари