Дунав победи Ботев Враца в контрола

0
Мачът се игра на стадион „Христо Ботев“ във Враца
Мачът се игра на стадион „Христо Ботев“ във Враца

ФК „Дунав“ Русе изигра контрола срещу Ботев Враца два дни преди заминаването на отбора на лагер в Анталия.

Мачът се игра на стадион „Христо Ботев“ във Враца и завърши с победа 2:0 за „Драконите“. Головете бяха дело на Мухамаду Н‘Диайе и Свилен Щерев.

Дунав започна двубоя в следния състав: Филип Димитров, Александър Исаевски, Петър Патев, Георги Динков, Самуел Инкоом, Христо Попадийн, Диян Димов – к., Божидар Васев, Свилен Щерев, Мухамаду Н‘Диайе и Ахмед Ахмедов.

На почивката на терена се появиха в игра: Станислав Антонов, Емин Ахмед, Мартин Ковачев, Красимир Станоев, Драгош Фиртулеску, Киосисис. По-късно през второто полувреме минути записаха и юношите на „Драконите“ Кристиан Върбанов и Георги Петракиев.

Срещата започна добре за „Дунав“ като още в 3-тата минута съдията подмина спорна ситуация за дузпа за гостите. „Драконите“ стигнаха първи до корнер в 7-мата минута, но не успяха да затруднят сериозно вратаря на докакините. В 13-тата минута Васев имаше възможност да стреля от пряк свободен удар от около 25 метра, но не уцели вратата.

Най-опасното положение за гол за „Ботев“ дойде в 26 минута, когато нападател на домакините излезе очи в очи с Филип Димитров, но стража на гостите спаси удара му. В 33 минута, домакините отново пропуснаха да излязат напред в резултата след като пропиляха хубаво положение за гол.

Така се стигна до 35 минута, когато Щерев пусна хубав извеждащ пас през центъра към Н‘Диайе, който надбяга защитата на домакините и с хубав удар покрай вратаря на „Ботев“ изведе „Драконите“ напред в резултата. Само 4 минути по-късно, „Дунав“ удвои своята преднина. Васев центрира от корнер, а Щерев с много силен и точен удар вкара от воле.

В самия край на първото полувреме „Ботев“ отново пропусна добро положение за отбелязване на гол.

Второто полувреме започна с натиск на домакините. В 55 минута хубава контра на отбора от Враца завърши с пресечен пас от страна на Патев. Няколко минути по-късно Станислав Антонов излезе много навреме, за да пресече опасен извеждащ пас към нападател на домакините.

69 минута „Дунав“ получи правото да изпълни пряк свободен удар от 26-27 метра, но ударът на Краси Станоев попадна точно във вратаря.

72 минута отборът на „БотевВраца получи правото да изпълни наказателен удар за игра с ръка на Емин Ахмед, но ударът на Апостолов бешв спасен от Ст. Антонов.

78 минута след пробив от ляво, Мухамаду Н‘Диайе бешв съборен в наказателното поле на домакините и реферът отново посочи бялата точка. Самият потърпевш застана да бие наказателния удар, но вратаря на „Ботев“ спаси дузпата и така резултата остана непроменен.

До края на мача нямаше повече опасни положение. Краен резултат БотевДунав 0:2

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари