ДПС: Крайно време е да се каже ясно, че ГЕРБ няма с какво повече да се оправдава

0
Тези бомби са предварително заложени, поради отказ от реформи и заради модела на властта, категорични са от ДПС
Тези бомби са предварително заложени, поради отказ от реформи и заради модела на властта, категорични са от ДПС Снимка: БГНЕС / архив

Здраве, берекет и вода във всеки дом, пожела председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на всички българи в началото на новата пленарна сесия на парламента, шегувайки се с водната криза в Перник и региона. 

Нека 2020 г. да е мирна и успешна. Нека България, в рамките на Европейския съюз, да намери верния път за просперитет на всички български граждани, да гарантира правото им на живот и развитие“, пожела още той в декларация от името на парламентарната група, предава Дарик.

В началото на новата пленарна сесия от ДПС отправиха редица критики към управлението на страната. „Сериозни и тежки са проблемите, които стоят пред нас за решаване. Нека ясно да го заявим – проблемите трябва да бъдат решение в много кратък срок и то преди да е настъпила парламентарната криза. Тежките кризи в началото на този политически сезон са достатъчно сериозни и достатъчно красноречиви, за да няма никой илюзията, че нещата могат да продължат по същия начин“, смята Карадайъ.

Според него кризите във водния сектор и здравеопазването са очаквани за страната ни, защото и двата са нереформирани с години. „Тези бомби са предварително заложени, поради отказ от реформи и заради модела на властта“, категорични са от ДПС.

От ДПС определят действията на управляващите в тази сфера следващи принципа „проба-грешка“, които хвърлят страната ни „от криза в криза“.

10 години властта върви по инерция и разглежда властта като персони, а не като системи и модели на управление. Липсата на реформи, липсата на ясна визия не може да се компенсира с персонални промени в правителството. България има нужда от програма за ускорено догонващо икономическо развитие“, продължи с критиките Мустафа Карадайъ, визирайки предстоящия избор на нов екоминистър.

От движението определиха „чистата и здравословна среда за живот“ като основен приоритет през настоящия политически сезон и обещаха: „Ние сме за чисти храни, чист въздух, чиста енергия“.

Крайно време е да се каже ясно, че ГЕРБ няма с какво повече да се оправдава. 10 години са на власт и днешните проблеми – тежки и сериозни, пред цялото общество, се дължат единствено и само на ГЕРБ. 30 години след началото на прехода се налага оценката за отстъпление от демокрацията и пак благодарение на ГЕРБ“, каза още председателят на ДПС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари