Домашните котки разпознават имената си

1
Ново проучване доказа, че котките могат да разпознават собствените си имена
Ново проучване доказа, че котките могат да разпознават собствените си имена

Ново проучване на учени от Токио доказа, че котките могат да разпознават собствените си имена от списък с други думи и от други шумове и могат да ги различат, произнесени от различни човешки гласове, съобщи Спутник.

В течение на четири експеримента, изследователите са тествали способността на домашните котки и котета от популярните в Япония “котешки кафенета” да разпознават собствените си имена, смесени между други записани думи.

Учените са пускали записи на различни съществителни, смесвайки ги с имената им и имената на други котки. Открили са, че повечето от котките са открили звука на собствените си наименования – опашките им се залюлявали и ушите се извивали към източника на звука. Когато в записите били вмъкнати произволни съществителни, домашните котки пренебрегвали човешките гласове, до следващото произнасяне на собственото им име.

„Тези котки отличават собствените си имена от общите съществителни, дори когато ги е изрекъл непознат човек“, пишат авторите. “Резултатите доказват, че котките категорично могат да разпознават собствените си имена сред поток от други думи.”

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари