Днешният ден е сред най-горещите това лято

1
Жега ще има и през следващите дни
Жега ще има и през следващите дни Снимка: БГНЕС

Горещата вълна продължава

Днешният ден и сред най-горещите това лято, но жега ще има и през следващите дни, показва седмичната прогноза на варненския филиал на Националния институт по метеорология и хидрология, предаде БНР

В понеделник ще се заоблачи и на места в Североизточна България ще превали и прегърми. Вятърът ще се обърне от североизток и ще отслабне. Следобед облачността ще започне да се разкъсва и намалява. Минималните температури ще са между 18° и 23°, максималните чувствително ще се понижат спрямо предните дни и ще са от 26° до 31°.

Във вторник и сряда ще е предимно ясно и слънчево. Нощем ще е почти тихо, а денем ще духа слаб, следобед до умерен югоизточен вятър. Минималните температури във вторник слабо ще се понижат, а максималните ще започнат бързо да се повишават и в сряда отново ще достигат 36° – 41°.

В четвъртък и петък ще има променлива облачност, но валежи са малко вероятни. Вятърът ще се обърне от изток-североизток, като ще е слаб до умерен. Максималните температури във вътрешността ще се понижат с 2 – 3 градуса.

През почивните дни се очаква предимно слънчево и горещо време. Дневните стойности отново ще се повишат до 36° – 41°, малко по-ниски ще останат по Черноморието.

Температура на морската вода през периода ще е от 24° до 27°.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари