Дмитрий Песков: Руският „ядрен чадър“ пази и анексираните области

0
Това е най-ясната индикация досега, че Кремъл ще използва ядрените си оръжия, за да ги защити
Това е най-ясната индикация досега, че Кремъл ще използва ядрените си оръжия, за да ги защити Снимка: © Пресс-служба Президента России

Това е най-ясната индикация досега, че Кремъл ще използва ядрените си оръжия, за да ги защити

Четирите окупирани региона на Украйна, които Владимир Путин анексира към Русия, са под закрилата на ядрения арсенал на Москва.

Това обяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС и 24 ЧАСА.

Регионите Донецк, Луганск, Запорожие и Херсон са неотменими части от Руската федерация и тяхната сигурност е осигурена на същото ниво като на останалата територия на Русия”, отговори Песков на въпрос дали тези райони са под ядрения чадър на Москва. Това е най-ясната индикация досега, че Кремъл ще използва ядрените си оръжия, за да ги защити, и идва в момент, в който Владимир Путин засилва войната в Украйна, като насочва нови атаки срещу украинските енергийни и водни съоръжения.

В руската ядрена доктрина е записано, че такива оръжия могат да се използват, когато “съществуването на държавата е застрашено”.

Същевременно президентът на Украйна обяви, че 30% от електроцентралите в страната са разрушени от 10 октомври насам.

Нов вид руски терористични атаки: насочени към енергетиката и критичната инфраструктура. Не останаха възможности за преговори с Путин”, заяви Володимир Зеленски. Заради нападенията някои градове в Украйна останаха без ток и вода за часове, докато подаването се възстанови.

Ситуацията е критична в цялата ни страна. Един регион зависи от друг. Трябва да се готвим в цялата страна както за изключване на електроенергията, така и на водоснабдяването и топлоподаването”, каза заместник-председателят на офиса на президента Кирило Тимошенко.

Миналата седмица на среща с членове на Съвета за сигурност руският лидер обяви, че ще бъде нанесен масиран удар с високоточни оръжия по военните, комуникационните и енергийните съоръжения на Украйна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    2
    до 1
    толкова си сдухан и тъп че не можеш си измислиш и ник, ебаси нещастника....
  • -2
    1
    daskal
    Браво, така трябва! сащ е агресор и да си знае мястото - вън оттам! усрайна беше и е пушечния терен на агресора сащ! сащ забъркаха тази каша! сащ ликвидира Близкия изток, източва им петрола и се покриха, но убиха редица държавници! сащ е терористична държава!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари