Дилян Саманджиев: Можем да ползваме тревата от асфалта на велоалеите за разсад

0

"Това са некачествено изградени велоалеи и е видимо с непрофесионално око. Едва на 4-5 години, а вече са в това състояние. Не ми се мисли как се правят пътищата. Това, че изниква трева от самия асфалт, е показателно, можем да използваме този "култивиран" асфалт за производството на "качествен" разсад и така да влезем в рекордите на Гинес, дотам стигнахме".

Това заяви общинският съветник Дилян Саманджиев. Саманджиев е изпратил сигнал за лошото състояние на велоалеите в Русе до кмета Пенчо Милков. Сигналът гласи следното:

"УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИЛКОВ,

На 14 септември 2015 година в Русе е направена първата копка за изграждането на 14 километра велоалеи, които са част от проекта „Интегрирана система за градски транспорт на град Русе“, осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013 г. В момента част от тяхното състояние е много лошо.Част от проблемните участъци са в посока ,,Парк на възрожденците‘‘- "Парк на младежта" ,под моста посока Захарна фабрика, а може би има и още много места. Велоалеите са изградени едва преди няколко години и вече са напукани, пропадат, отчупват се парчета от самата настилка, поникнала е треви от самия асфалт (предполагам, че е култивиран асфалт), видимо се вижда, че има на места малко асфалт, криви бордюри и т.н.

Това говори за едно слабо строителство, защото все пак по тези велоалеи не минават тирове и коли, а хора и велосипеди. След известно време ще падне и сняг и тогава тези пукнатини, които са малки, ще станат двойно по-големи.

Прилагам снимки към сигнала.

С уважение,

Дилян Саманджиев"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари