Детско-младежкият хор „Св.Георги Победоносец” с участие в Гюргево

0
Участието на русенския хор се осъществи по инициативата и със съдействието на Асоциация „Еврорегион Данубиус
Участието на русенския хор се осъществи по инициативата и със съдействието на Асоциация „Еврорегион Данубиус Снимка: Община Русе

Детско-младежкият хор ,,Св.Георги Победоносец” при Общинския младежки дом с диригент Мина Влайкова представи Русе в Националния фестивал на религиозната хорова музика с международно участие ,,Светлина от светлина” в Гюргево, Румъния

На сцената на Атенеум ,,Николае Бълънеску” се представиха 12 хора с над 400 хористи от различни възрасти и изповедания от Гюргево, Букурещ, Браила, Черна вода, Плоещи и Русе.

Организатори на румънския хоров фестивал са Окръжният център за консервация и съхранение на народните обичаи и традиции-Гюргево и Културен център ,,Йон Виня”.

Преди концерта хорът се поклони и поднесе цветя на плочата на големия български революционер Христо Ботев, разгледа забележителностите на Гюргево, посети Окръжния музей ,,Теохари Антонеску” и се запозна с различни епохи от румънската история. С благодарност към музейните уредници хорът изпя “Отче наш” от русенския композитор Койчо Атанасов.

Участието на русенския хор се осъществи по инициативата и със съдействието на Асоциация „Еврорегион Данубиус“ с представител от българска страна Лили Ганчева. Към приоритетите в дейността на асоциацията е подпомагане на контактите и културния обмен в граничните райони.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари