Деца от Русе усвоиха знания за разработка на видео игри

1

Завърши безплатният курс по „Гейм дизайн”, организиран от Креативен център към Агенцията за развитие на човешките ресурси по проект „Креативност“

Проектът е финансиран по програма „Знание и растеж“ на Фондация „Русе – град на свободния дух“.

Основната цел на онлайн обучението, което продължи 6 седмици, беше да даде възможност на младите хора да получат основни познания в сферата на гейм индустрията, а тези, които желаят - да продължат успешно своето професионално образование в тази област. Обучителната програма по основи на гейм дизайна е разработена от ARC Academy София, която е единственото оторизирано учебно заведение за гейминг в България.

В първите три етапа от модул 1 на обучението експертите от Креативен център Русе акцентираха върху историята на гейминга и бизнесмоделите за разработка на различни видове видео игри. Иновативният метод на преподаване, разработен от ARC Academy София, стимулира креативното мислене на младежите и засили техния интерес към знания извън стандартната учебна среда.

След завършването на курса „Креативен Център Русе“ ще даде възможност на още любознателни и талантливи деца да се включат в следващи обучения, информация за които може да получат на фейсбук страницата на Центъра https://www.facebook.com/Creative Ruse.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари