Детонираха бомба от 800 гр. тротил под колата на адвокатка

0
Детонираха бомба от 800 гр. тротил под колата на адвокатка
Видео: БГНЕС

Ако взривното устройство, открито днес от бдителен гражданин под колата на пловдивската топ адвокатка Евелина Божикова се беше задействало, животът и действително е щял да бъде подложен на опасност. Целостта на къщите на гъстонаселената централна улица "Христо Г. Данов" в радиус от 80 метра - също.

Сапьори детронираха бомбата към 11 часа днес, в нея е имало две пресовки тротил, свързани с кабели. Общото количество тротил е 800 грама, предава БГНЕС.

Евелина Божикова е уважавано име в Адвокатската колегия в Пловдив, тя е адвокат и на община Родопи, около която напоследък се вихрят скандали. Сегашният кмет Пламен Спасов пое управлението с 14 млн. лева дълг, оставен от предишния кмет Йордан Шишков. Администрацията е със запорирани сметки, а частни съдебни изпълнители разпродават имоти.

Те възнамеряваха да продадат и над 2 000 дка гори в Ситово, буквално на безценица, но в последния момент кметът на община Родопи спря продажбата, като ги плати със средства на общината. Смята се, че тази схема, която спаси горите, е подсказана точно от опитен юрист.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари