Десислава Иванчева няма да успее да стане майка, ако не излезе от килията

0
Тя поиска да бъде на свобода заради влошено здравословно състояние
Тя поиска да бъде на свобода заради влошено здравословно състояние Снимка: Мартин Георгиев / OFFNews

Специализираният наказателен съд остави в ареста бившия кмет на "Младост" Десислава Иванчева.

Тя поиска да бъде на свобода заради влошено здравословно състояние.

Защитата й представи документи, че Иванчева има микроаденом, стеснена зрителна острота и е започнала инвитро процедури, преди да бъде задържана за подкуп на 17 април, пише OFFNews.

Поради възрастта си - 44 години, тя няма да успее да стане майка, ако не излезе от килията, аргументира се защитата на Иванчева. 

Иванчева за пореден път отрече да е взимала подкуп от инвеститора Александър Ваклин и определи записаните със СРС разговори между него и подсъдимият заедно с нея и бившата й заместничка Биляна Петрова - Петко Дюлгеров, като "два болни мозъка си говорят". 

ареста получих паник атаки, развих клаустрофобия и всички зъби започнаха да ми се клатят", каза още Иванчева в съдебната зала. Тя поиска прокуратурата да направи вътрешно разследване кой е изцапал цялата кола с веществото, с което са марикирани намерените в автомобила й хиляди банкноти евро.

Според нови доказателства, внесени от прокуратурата, с които Иванчева се запознала, следи от светещото вещество са открито по сенника, волана, жабката, седалките на колата. Няма как да е от мен, защото имах следи само по дясната страна на дланта и носа, повтори тезата си Иванчева. 

Съдията обаче обяви, че според доказателствата следи от маркираните банкноти са открити и по двете ръце на Иванчева. Прокуратурата пък съобщи, че освен показанията на Дюлгеров пред разследващите, вече има и свидетелски показания от арестант, който е в една килия в ареста с Дюлгеров. Пред Анри Ковачев Дюлгеров разказал дори повече за мотивите и взимането на подкупа, отколкото пред прокурорите. 

Открито е и тефтерче, в което Иванчева си записвала площ и цена на квадратен метър. СРС пък показвало как тримата подсъдими се качват в колата и разговарят за взетите пари от предприемача. 

Иванчева няма опасност да се укрие, но има опасност да извърши ново престъпление, мотивира отказа си да пусне отстранената кметица на Младост от килията съдията. 

По време на заседанието стана ясно още, че през последните дни Иванчева от ареста е пращала бележки на обвинения в нея бивш кмет на Младост Петко Дюлгеров. В тях го молила да промени обясненията си, дадени пред разследващите, така че защитните им версии да се уеднаквят.

Прокуратурори казаха, че в колата на Иванчева е намерено и тефтерче, с което тя записвала сметки за застроена площ и колко е сумата на квадратен метър. Предполага се, че в записките си изчислявала колко да е общия подкуп за Ваклин. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари