Върнаха Петко Дюлгеров в ареста

0
Апелативният специализиран наказателен съд върна бившия кмет на столичния район "Младост" зад решетките
Апелативният специализиран наказателен съд върна бившия кмет на столичния район "Младост" зад решетките Снимка: Булфото / Архив

Апелативният специализиран наказателен съд върна бившия кмет на столичния район "Младост" Петко Дюлгеров в ареста.

Дюлгеров е третият обвиняем по делото срещу Десиалава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова. Той е обвиняем като помагач и беше пуснат под домашен арест в края на октомври, предаде репортер на БГНЕС.

Съобщението на Апелативния специализиран наказателен съд гласи: "III-ти въззивен състав отмени протоколно определение по НОХД 2617/2018г. по описа на СНС 14 състав, с което е изменена мярката за неотклонение на подсъдимия Петко Дюлгеров от „Задържане под стража“ в „Домашен арест“, като вместо това постанови, че оставя без уважение искането на подсъдимия Петко Дюлгеров и защитата му за изменение на мярката за неотклонение от „Задържане под стража“ в по-лека такава".

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Във вторник Специализираният наказателен съд уважи искането на прокуратурата отстраненият кмет на район "Младост" Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова да останат със забрана за напускане на страната, както и да напускат домовете си. В края на миналата седмица бяха променени мерките за неотклонение на двете от "задържане под стража" на "домашен арест", но прокуратурата светкавично протестира определението и Апелативният съд спря изпълнението му.

Десислава Иванчева и Биляна Петрова са обвинени за искан подкуп от 500 хил. евро и получени 56 хил. eвpo. Третият подсъдим по делото като помагач е Петко Дюлгеров. Иванчева и Петрова са в ареста от седем месеца - те бяха зрелищно арестувани на 17 април пред Спортната палта в София. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари