Десислава Атанасова: Поведението на президента е пагубно за държавността

0
Недопустимо е това поведение към избраните народни представители
Недопустимо е това поведение към избраните народни представители Снимка: bTV

Не е нормално да караме българските граждани да спазват законите, а ние да не го правим

Днес в Народното събрание се премина червената линия. Парламентът не е по-различно място, за да не носим маски. Това заяви депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова в предаването "Лице в лице" по bTV.

Думите ѝ са по повод реакцията на Валери Жаблянов от БСП, който се скара на медиите, че показват депутати без маски.

„От мерки за сигурност бе предложено заседанията да се провеждат в Зала "Изток", но от БСП отказаха. Не беше отдавна, когато репресивният апарат преглеждаше какви материали се списват. Струва ми се, че ще бъде най-удачно колегите от БСП да се извинят на цялата журналистическа общност“, подчерта тя.

Атанасова коментира и акциите на прокуратурата, „Всеки е невинен до доказване на противното. В едно съдебно производство двете страни предоставят своите доказателства. Съдебните решения не се коментират, а се изпълняват, стига да не се знаят предварително, какъвто случай наблюдаваме в момента“, заяви депутатът от ГЕРБ.

„Факт е, че в последните няколко години се отчита висок ръст на делата, свързани с корупция по високите етажи на властта. Смятам, че усилията дават своите резултати. Най-малкото се отстраняват тези хора от високите позиции, които са заемали. Това е политика и на ГЕРБ. Това показва, че политикът носи морална отговорност“, обясни тя.

По повод поредните остри критики, идващи от президентството към изпълнителната власт, Десислава Атанасова заяви:

„Недопустимо е това поведение към избраните народни представители. С правителството той е в единоборство. По-притеснително е, че вече не си говори и със съдебната власт. Президентската институция показа, че не се разбира и с трите власти, а това е пагубно за държавността“, смята тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари