Делта Текстил България - серия инвестиции и ръст на производството

1

Г-н Херетц, въпреки COVID  кризата, ДЕЛТА ТЕКСТИЛ-БЪЛГАРИЯ реализира серия от инвестиции през тази година. Бихте ли ги анонсирали?

  • Вече можем да се похвалим със  собствена фотоволтаичната централа, която е изградена от слънчеви панели и разполага с мощност 195 kWp. Централата осигурява електроенергия за собствените ни нужди, като полезният живот на оборудването е 25 години, а срокът за възвращаемост на направената инвестицията е 7 години.
  • През този месец внедряваме в производството ново машинно оборудване – 50 нови плетачни машини от Италия, освен това очакваме още плетачни машини от азиатските ни партньори.
  • До края на тази година планираме увеличаване на производствения капацитета с 30%, което означава пускане в експлоатация на ново оборудване, като това от своя страна включва и наемане и обучение на нов, допълнителен персонал;
  • Планираното производство е завишено с милиони чифта чорапи за следващата година, като това от финансова гледна точка е и завишаване на очакваните за 2021 продажби.

Разпространи се мнението, че пандемията постави маски, но и свали маските – т.е. показа истинското лице, както на работодателите, така и на служителите. Споделяте ли подобна теза?

Определено споделям и подкрепям тази теза, голяма част от хората  търпят сериозни финансови последици от  COVID  кризата. Делта Текстил, като работодател, съумя  да се адаптира много бързо и адекватно, за да  може едновременно да запази здравето на служителите си и същевременно да осигури непрекъсваемост и висока производителност. Една от основните ни цели и тогава и днес е  да опазим служителите си не само от заразата, но да опазим и техния екипен дух.

В настоящата обстановка все повече хора и работодатели разбират колко са важни послания като „сигурността на първо място“. И тук се имат предвид не само здравето и безопасността, но и сигурността на редовното, без закъснения, изплащане на възнагражденията; реалното социално осигуряване. Хората, които не са осигурявани на пълното си възнаграждение бяха ощетени и изпитаха негативите на този модел на заплащане в труден момент. Сигурността включва и стимулиращите механизми – работеща бонусна система, транспорт, ваучери за храна, допълнителна здравна осигуровка и т.н.

Считам, че на пазара остават стабилни компании, които могат да предложат сигурна и дългосрочна работа на служителите си. Делта Текстил като компания доказа и продължава да се стреми, да осигурява безопасна среда на работа и подсигурява всички необходими мерки за сигурност и благоденствие на служителите си.

Какви бизнес и житейски уроци научихме от Covid кризата?

„Очаквай най-доброто, но се готви и за най-лошото“ – гласи една стара максима. Това е общовалидно както за обществото, така и за всеки от нас персонално. В предизвикателния период, през който минаваме, е изключително важно да реагираме не емоционално, а рационално, като не спираме да търсим нови решения. Оптимистично погледнато, надявам се да извлечем и позитиви от тази криза - да бъдем по-силни;  да бъдем по-близки, дори и спазвайки социална дистанция; уверено да приемаме новите предизвикателства, които да бъдат трамплин, а не препятствие пред нас.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари