Дефектно електрическо одеяло опече възрастна жена

0
Дефектно електрическо одеяло опече Ц. Пенчева в съня й /снимката е илюстративна/
Дефектно електрическо одеяло опече Ц. Пенчева в съня й /снимката е илюстративна/

Дефектно електрическо одеяло опече Ц. Пенчева в съня й.  

78-годишната пловдивчанка Ц. Пенчева, която загина при пожара в дома си, е живеела сама. Както Марица.бг първа писа тази сутрин електрическо одеяло е подпалило и убило на място бабата. Трагедията се разиграла в апартамент на третия етаж в нова сграда на улица " Брезовска "№26.

"Около 8 сутринта видяхме гъсти облаци дим и огън, които излизаха от третия етаж. Горящите щори се свличаха по прозорците, а мебелите пукаха" . Това разказа пред Марица.бг Емилия Нейкова-продавачка на хранителен магазин, който се намира в сградата. Тя веднага се обадила на 112, а собственикът на магазина изтичал до Трето РУ Пловдив и подал сигнал за пожара. През това време Нейкова спирала клиентите да не минават, защото имало опосност от падащи предмети.

За две минути полицаите пристигнали на място. Два екипа на пожарната веднага са изпратени да овладеят лумналия огън. На място дошъл и екип на Бърза помощ. Първаночално полицаите искали да разбият входната врата на горящия апартамент, но синът на загиналата жена пристигнал и отключил жилището. Когато пожарникарите изгасили огъня, открили мъртвото тяло на възрастната жена.    

Кооперацията, в която е избухнал пожара, е нова. Сградата е на три етажа, като на всеки има по два апартамента и няма асансьор.

Обгореното жилище се намира на третия етаж. Бравата липсва, вратата е заключена, наоколо е опушено. Прозорците на жилището са счупени и черни от пожара.

На партерния етаж на кооперацията има офиси и магазини. Някои от служителите в офисите дори не бяха разбрали за трагичния инцидент.

Източник: Марица
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари