Да те събудят с тиквеник в деня на народните будители!

5
С изящен речник и злоба на ядосан хамалин, Борисов се нахвърли върху политическите си противници
С изящен речник и злоба на ядосан хамалин, Борисов се нахвърли върху политическите си противници Снимка: Кадър bTV

НОВИНИТЕ ДНЕС, 01.11.2019 Г.

– ДА ТЕ СЪБУДЯТ С ТИКВЕНИК НА ДЕНЯ НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ. Вместо на български просветители и интелектуалци, днес БТВ сутринта заложи на виден тиквеник, който да ни събуди. Самият Премиер-Слънце ни сполетя рано сутринта при Хекимян. И вместо да каже няколко думи за празника, нямам спомен дори да го отбеляза, вместо да говорят на културни теми /е, не че може/, отново станахме свидетели на шеметен фарс. С изящен речник и злоба на ядосан хамалин, Борисов се нахвърли върху политическите си противници. Използва интересната дума „уйдурма”, несъмнено научена по улиците, докато е бягал с филия с мас. Разкритикува Мая Манолова, като я обвини, че щяла да произведе компмромат, говорила била с …и тук е интересното. При положение, че жив българин вече не смее да произнесе думата „ц…и”, премиеринът я използва поне пет-шест пъти. Къде е БХК, питам?!? Къде е прокуратурата да се самосезира за насаждане на етническа омраза, дискриминация и т.н.? Май това, което е забранено за нас, е разрешено за Борисов. Манолова пък заяви, че ще го съди. Няма смисъл. Всички в България знаят кой, къде и как купува тези гласове. Борисов също показа явно непознаване къде има такива гета. Отново изглеждаше преуморен и много, много изнервен.

– А ТРЪМП ЗНАЕ ЛИ?На същото „будителско” интервю, Борисов заяви, че на 25 ноември щял да се срещне с Тръмп и тогава да разбере какво е говорил и вършил Цветанов в САЩ. Веднага се зачудих Тръмп знае ли, че ще се среща с Борисов на тази дата или пък която и да е друга!? Защото такова съобщение няма никъде. А е знайно, че програмата на американския президент е силно натоварена и подобни срещи се уговарят много преди датата. Въображението ми веднага поднесе картинката как Борисов разпитва Тръмп какво е правил и говорил бившата му дясна ръка, докато е бил в САЩ и погледът на Тръмп. Представете си го, моля! Не се ли предполага Борисов ВЕЧЕ да знае какво е правил Цветанов в САЩ. То знам, че разузнаването ни е последна дупка на кавала, ама чак пък толкова.

– БОРИСОВ ПРАЩА ШПИОНИ НА ПУТИН.Интересна аналогия направи премиеринът и за шпионския скандал. Първо разбрахме, че руският дипломат се е опитал да вербува шеф на службите в България и оттам е започнало. И тук е естествено да се зачудя този шеф на службите ЗАЩО ИЗОБЩО СЕ Е СРЕЩНАЛ С РУСКИЯ ДИПЛОМАТ ТАЙНО? Не виждам логика. Още повече, че руснаците внимателно биха проучили човекът, който искат да вербуват и такава издънка няма да допуснат. След това Борисов с премрежен поглед заяви, че ако той изпрати човек да вербува шеф на службите на Путин, то Путин можел да го изгони. Пак си го представете. Аз не мога! А като имам предвид, че повечето скандали нашите служби ги научават от чуждите медии или от посолството на САЩ, пък съвсем!

– ДЪРЖАВАТА НА ДОГАН. В бюджета догодина са предвидени 220 милиона лева за пристанищна инфраструктура на пристанище Варна. Това пряко обслужва интересите на Ахмет Доган, който притежава ТЕЦ „Езерово” и предвижда разширяване на пристанището си и търговия със зърнени товари. Може би това ще е допълнителна отплата за подкрепата на ДПС на тези избори. Или се изпълняват преди това поети ангажименти. Ако си спомняте, преди година ДПС заяви, че е време да се поеме курс за сваляне на Борисов и държавата трябва да се реформира. Изведнъж тези изявления престанаха. А от това пряко се облагодетелстваха ръководители на ДПС. Политиката е търговия! Мръсна!

– ДЕН НА БУДИТЕЛИТЕ. Президентът Румен Радев беше един от малкото политици, който отбеляза днешния голям празник на народните будители. Той отвори гербовата зала в Президентството за посещения и даде изявление: „Постиженията на просветителския и на свободолюбивия дух са в основата на нашата памет и държавност, а образованите и почтените личности движат света напред.”В гербовата зала беше изложен и първият препис на „История Славянобългарска”, направена от Софроний Врачански само три години след написването й от Паисий Хилендарски.

Елена Гунчева

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари