Д-р Димитров изчезна след рождения ден на дъщеря си

0
Д-р Иван Димитров е напуснал пловдивското село Крумово
Д-р Иван Димитров е напуснал пловдивското село Крумово

Д-р Иван Димитров е напуснал пловдивското село Крумово, където отиде след освобождаването му от ареста, разкрива вестник „24 часа“.

Там живеят родителите на жена му Жулиета. Заедно с тях във вторник вечерта той отпразнува рождения ден на едната си дъщеря, дори я зарадвал с подарък.

Около 18,30 ч. пред двуетажната къща в Крумово се появиха гости с торта и балони във формата на 6 - толкова години навърши момиченцето. Прозорците на втория етаж в жилището светнаха. Дядото на Жулиета - Желязко Тонев, излезе и почти с кавга изгони журналистите.

На следващия ден жена му Йорданка Тонева се кълнеше, че рентгенологът и съпругата му вече не са в къщата в Крумово. Приютили се били при приятели в Пловдив.

Според близките Димитров се почувствал зле и поискал да бъде прегледан от лекар в домашни условия. От ръководството на УМБАЛ “Пловдив”, където рентгенологът работи, обясниха, че не се е появявал в болницата.

Сред персонала вече се усеща раздвоение в подкрепата за него. В първите дни всички декларираха, че са зад арестувания медик. И много от тях се включиха в големия митинг пред Второ РУ и прокуратурата. Ден по-късно те не се появиха на насрочения протест, който събра 100-тина. Дойде единствено д-р Георги Кръстев, шеф на местния лекарски съюз.

След излизането си от ареста д-р Димитров заяви, че 6 пъти е бил обиран. Според прокуратурата последният му заявителски материал за кражба в неговия гараж е през 2003 г.

Разследващи разкриха, че през 1996 г. срещу доктора се е водило досъдебно производство за хулиганство. Той е участвал в инцидент с още четирима души. В крайна сметка делото е било прекратено по давност.

За буйния нрав на д-р Димитров започват сега да говорят и негови колеги. Те не отричат, че той има репутация на добър специалист. Но от време на време си изпускал нервите и си позволявал да ругае. “Който се е обърнал към него за помощ, не му е отказал.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари