Как се стигна до тежката катастрофа, при която загинаха баща и дъщеря край Бузлуджа?

0
Шофьорът на камиона е в ареста
Шофьорът на камиона е в ареста Видео: NOVA

Шофьорът на камиона е в ареста

Заради неправилна маневра в тъмното - шофьор на ТИР причини смъртта на двама души - баща и дъщеря, и рани млад мъж. Фаталният инцидент се случва на разклона за Бузлуджа, по пътя, който води към град Шипка и прохода „Шипка”.

ТИР-ът, управляван от украински шофьор, прави непозволена маневра назад и леката коля се удря челно в ремаркето на камиона. Мъжът и жената загиват на място. 23-годишният Александър Проданов, който е един от младите умове на България, носител на множество научни награди, е в болница.

От прокуратурата потвърдиха, че 64-годишният украински шофьор е в ареста и ще му бъде поискана постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

На този участък вече се наситихме на подобни нещастни случаи. Този е просто поредният. Самият шофьор на тира е предприел неправилна маневра назад. Вероятно е объркал пътя по GPS или е търсел къде да пренощува”, коментира автомобилният експерт Стефан Драганов, цитиран от NOVA.

Той подчерта, че от разгледания от него снимков материал, отстрани на ремаркето не се вижда каквато и да било светлоотразителна маркировка, която би могла да предотврати катастрофата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    байгън
    Смърт за укрито мр--но
  • 2
    1
    Хаха
    Кирчо и сие ни направиха колония на сащ. Спокойно -ще му се размине на украинеца. Нали трябва да отслабват Русия с животите си
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари