Чикагото обжалва задържането си от ДАНС

0
Чикагото обжалва задържането си от ДАНС

Венцислав Ангелов - Чикагото обжалва заповедта за задържането си от ДАНС. По този повод днес бе гледано дело в Административен съд - Русе, съобщава "Топ новини".

Чикагото е категоричен, че заповедта е незаконосъобразна, тъй като е издадена в 21 ч. на 28 юни тази година, а задържането му за срок от 24 часа е било в 16 ч. на същия ден.

Според Закона за ДАНС, произнасянето по жалбата в този случай трябва да е незабавно. Поради това решението се очаква по-късно през деня.

Припомняме, че Ангелов бе задържан с публичен арест от служители на МВР и ДАНС в Русе заради действия, насочени срещу стабилността на банковата система. Той бе освободен 24 часа по-късно без да бъдат повдигнати обвинения срещу него. "Предупредиха ме с протокол по член 326 от Наказателния кодекс, да не публикувам публикации, с които да създавам смут и паника в обществото", бяха първите думи на Чикагото след излизането му ареста на 29 юни.

Справка в НК сочи, че според чл. 326 - "Който предава по радио, телефон или по друг начин неверни повиквания или заблуждаващи знаци за помощ, злополука или тревога, се наказва с лишаване от свобода до две години".

Източник: Топ новини
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари