Четири тежки присъди за имотна измама в Русе

0
По делото подсъдими бяха председателят на Общинската избирателна комисия адв. Иван Иванов, Венелин Маринов, Ангел Ангелов и Пламен Пенчев
По делото подсъдими бяха председателят на Общинската избирателна комисия адв. Иван Иванов, Венелин Маринов, Ангел Ангелов и Пламен Пенчев

Четири тежки присъди постанови Русенският окръжен съд по дело за имотна измама с недвижим имот в особено големи размери. По делото подсъдими бяха председателят на Общинската избирателна комисия адв. Иван Иванов, Венелин Маринов, Ангел Ангелов и Пламен Пенчев.

Последното заседание по делото, което се проведе днес, започна в 9.00 сутринта и продължи до след 16.30. След като някои от подсъдимите дадоха обяснения сутринта, започна прението на страните.

В края му бяха прочетени присъдите – за Иван Иванов – 7 години лишаване от свобода и 17 000 лева глоба, както и забрана да заема държавна длъжност и такава, свързана с управление на имущество. Отнето му е и правото в продължение на 7 години да упражнява юридическа професия.

Венелин Маринов е осъден на 6 години лишаване от свобода, както и на 15 000 лева глоба. Същото е и наказанието на Ангел Ангелов. Пламен Пенчев, който е направил пълни самопризнания по време на разследването, които потвърди в съда, получи 5 години лишаване от свобода и 10 000 лева глоба.

Наказанията на мъжете трябва да бъдат изтърпяни в затворническо заведение от закрит тип, при първоначален строг режим.

Освен това четиримата мъже са задължени от съда да платят солидарно в полза на държавата над 66 000 лева – сумата, която измаменото семейство Ростон е платило за апартамента, за който се е оказало, че са купили от човек, който не е негов собственик – Пламен Пенчев, който се е представил и под чужда самоличност.

Пак заедно, подсъдимите трябва да покрият и разноските на делото, направени от пострадалите за адвокат – 2 300 лева. Осъдени са и да покрият разходите, които Областната дирекция на МВР в Русе е направила за разследване на престъплението.

Съдът потвърди досегашните мерки за неотклонение на подсъдимите – подписка за Ангелов, Пенчев и Манолов и 3 000 лева гаранция за Иван Иванов.

Присъдата не е окончателна и може да се обжалва в 15-дневен срок пред Апелативния съд във Велико Търново. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари