Четири филиала на Norwegian Air обявиха фалит

0
Така близо 4700 работни места са изложени на риск
Така близо 4700 работни места са изложени на риск

"Норуиджън еър" (Norwegian Air) съобщи днес, че четири нейни филиала - шведски и датски - са обявили фалит и че компанията е прекратила договорите с персонала им в Европа и САЩ. Така близо 4700 работни места са изложени на риск, информира Ройтерс, цитирана от БТА.

Авиокомпанията се опитва да продаде дълга си срещу свежи пари и да привлече средства от акционерите, както и да получи държавни гаранции, за да оцелее през кризата с коронавируса.

Норвежкият въздушен превозвач поясни, че четирите компании са фирми за набиране на служители и те са осигурявали екипажи в Испания, Великобритания, Финландия, Швеция и САЩ. Това означава, че близо 4700 пилоти и кабинен персонал ще бъдат засегнати, а 700 пилоти и кабинен персонал в Норвегия, Франция и Италия ще запазят работата си.

Направихме всичко, което бе по силите ни, за да избегнем това крайно решение и поискахме достъп до държавна подкрепа и в Швеция, и в Дания, коментира главният изпълнителен директор на Норуиджън Якоб Шрам.

Малко по-рано днес британската авиокомпания Върджин Атлантик (Virgin Atlantic) обяви, че ще успее да се запази в условията на коронавирусната пандемия, само ако получи финансова подкрепа от британското правителство.

"Норуиджън еър" поясни, че четирите филиала в Швеция и Дания са компании, които наемат пилоти и кабинен персонал.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари