Братът на Теодора с нови разкрития по убийството й

0
Мистерията около убитата българка все повече се заплита
Мистерията около убитата българка все повече се заплита

Нови разкрития за убийството на Теодора, чието тяло бе намерено в Швейцария, направил нейният 16-годишен брат Халид Георгиев.

Младежът заяви, че първоначално швейцарските власти са казали на него и семейството му, че 26-годишната му сестра се е самоубила, а два дни след това разбрали, че се касае за убийство, пише burgasnovinite.bg.

- Кога и как разбрахте за трагедията?

„На 6 май се свързаха с нас от швейцарската полиция. Първо се обадиха на мен, беше вечерта и тъкмо си бях легнал. Казаха ми, че сестра ми се е самоубила, тоест – обесила се е. Два-три дни след това, тази информация се опровергава и започва разследване за убийство. След аутопсия е разкрито, че е убийство. Казват, че външни наранявания нямало, но явно имало нещо вътрешно“.

По разбираеми причини разказът на младежа и обясненията му са леко объркани и разпокъсани. След като в българските медии се появи информация за смъртта на 26-годишната българка, а именно – че е „била зверски пребита, а впоследствие и обесена в швейцарското градче Шпрайтенбах“, Халид се свързал с варненски сайт, за да опровергае цитираната там информация.

- Защо ви беше необходимо това?

„Сметнах за редно да се свържа с тях и да им кажа, че са написали информация, която е различна от тази, която е истинската. И просто реших да ги информирам, защото все пак майка ми е в достатъчно тежко положение, че само това ѝ трябва – да погледне в статия, в която пише, че сестра ми е жестоко пребита и обесена, и т. н. По принцип няма нищо общо изнесената информация с истината. Сестра ми не е била танцьорка. Беше барманка в едно заведение в град Санкт Гален. И не е била намерена в този град, който се описа (Шпрайтенбах – б. а.).

По думите на Халид, нито той, нито някой от семейството му познава Ивелина Здравчева – момичето, от чиято публикация в профила ѝ във фейсбук стана ясно за смъртта на Теодора.

„Ние нямаме възможност да познаваме всичките ѝ приятелки, все пак тя е на 26 години и не е нужно. Но не знам каква информация е пуснала тя…“, каза братът на Теодора.

- Какво всъщност сте научи за убийството на сестра си?
- Става ясно, че са я открили в парк, в близост до заведението, в което е работела. Явно полицията я открива, защото казват Интерпол. В крайна сметка става ясно, че е убийство. Но по никакъв начин още никой не ни дава информация по какъв точно начин. Единственото, което казах аз е, че не е била обесена. Просто казах, че е убийство. Но има информация, че е имала следи по врата – за да кажат, че е се е самоубила и обесила... Доколкото разбрах тялото е лежало на земята. Значи е удушаване. Но дали с въже, дали със ръце – никой нищо не казва.

Някои моменти в разказа му всъщност са в леко противоречие с направеното от него опровержение, вероятно заради задълбочаващата се стресова ситуация. Наред с ужасяващата новина за смъртта на сестра му, швейцарските власти обяснили на семейството, че трябва те да покрият разходите по транспортирането на тялото в България.

- Какви са мотивите на властите?

- Така трябвало да стане, защото нейната застраховка живот може да бъде изплатена след края на разследването, което ще стане след месеци.

Припомняме, че по информация на Халид за репатрирането на тленните останки на Теодора са нужни 6000 лева. „Тези, които искат да ни помогнат, могат да го направят в офиса на „Еконт“ на бул. „Александър Стамболийски“ 87 в София, на трите ми имена – Халид Емилов Георгиев“, отправя апел почерненият брат.

Преди да бъде намерена мъртва, тя е споделила, че се притеснява. Това разказва Соня Георгива, майка на момичето:

„За последно се чух с нея на пети май. Последните ѝ думи към мен по телефона бяха: „Страх ме е, обичам те!” После затвори.”
Соня научила от служители на 3-то районно управление в София, че детето ѝ е мъртво. До момента не е правила разпознаване на тялото, нито пък е получила информация точно какво се е случило.

Ето какво разказва още Соня Георгиева:

„Не сме разпознавали тялото. Никой от Външно министерство не ни се е обадил, никой не е говорил с мен, не ни е казал нищо. Не сме извършили разпознаване. Казват, че се е самоубила, но до там, убедени сме, че не е така. Чухме се за последно с Теди на пети май. Накрая ми каза: Страх ме е, обичам те! Това бяха последните думи, които чухме от нея. Консулът ни в Швейцария като се обади, ми каза – изкарайте документ за самоличност, но всичките ѝ документи са там. Той дори не знаеше за какво става въпрос, на мен като родител никой нищо не ми е казал, не ми е обяснил дори.
Аз ги търся, никой не може дори да ми преведе, той ме кара да си намеря преводач, та този консул е там, в Швейцария, защо не помогне?!”

Теодора заминала за Швейцария преди няколко години и започнала като барманка. Именно шефката на заведението е извършила разпознаване на тялото.

Обещала да си дойде в България на 15 май и да остане до 6-ти юни, когато трябвало да празнува рождения си ден.

През последните месеци тя споделила с майка си, че е срещнала мъж, в когото е влюбена. Преди това се разделила със старата си любов.

Сега единствената грижа на Соня е да намери достатъчно средства, за да може да прибере тялото на детето си в България

Източник: burgasnovinite.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари