Борисов ще преговаря със САЩ за доставка на природен газ

0
​Говорихме как можем през вноските от НАТО, през американските бази и учения в България да мислим за държавни дотации, които дава Америка, разясни търговските си стъпки той
​Говорихме как можем през вноските от НАТО, през американските бази и учения в България да мислим за държавни дотации, които дава Америка, разясни търговските си стъпки той

България ще води преговори със Съединените щати за доставка на американски природен газ, предава БНР.

Това е съобщил пред журналисти премиерът Бойко Борисов. По думите му страната ни може да се възползва от държавните дотации, които Вашингтон дава и това да се случи в рамките на сътрудничеството ни в НАТО. 

На директен въпрос дали преговорите за американски газ и изтребителите Ф-16 са обвързани, Борисов помоли журналистите да не му слагат думи в устата и уточни, че реални разговори все още не са започнали.

"Истинската диверсификация ще бъде от конкуренцията в цената на газа. Ако американците дават по-добра цена, а тука говорихме как можем през вноските от НАТО, през американските бази и учения в България да мислим по тези държавни дотации, които дава Америка, но сме много в начало на разговора", казал премиерът, цитиран от Националното радио.

Борисов се яви пред журналистите с Том Пайл, когото представи като съветник на американския президент Доналд Тръмп. А на въпрос на "Хоризонт" на БНР кога реално могат да започнат преговори, премиерът отговорил: "Аз се надявам, че в преговорите с правителството на САЩ за самолетите ще се срещаме през следващите месеци, живот и здраве".

Източник: БНР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари