Болницата в Кубрат е парализирана

5
В сряда 15 лекари не са се явили в болницата
В сряда 15 лекари не са се явили в болницата Снимка: Екип 7 / архив

Още на следващия ден след заседанието на Общинския съвет, което се проведе на 30 ноември, дейността на болницата в Кубрат бе парализирана.

Причината е, че почти всички лекари не са се явили на работа, тъй като, те бяха подали оставки в знак на несъгласие с назначаването на д-р Леман Балканджиева за временно изпълняващ длъжността управител на мястото на освободената от поста д-р Павлина Мичева, припомня „Екип 7“.

По информация на медията, в сряда 15 от лекарите, подали заявление за напускане, не са се явили в болницата. Според други цифрата е 20. Разнобоят идва от това, че някои медици, които смятат да си търсят работа в други болници, все още са лоялни към малкото си останали пациенти и ги посещават в стаите им на добра воля. Вчера, например, имаше двама болни от Ковид и, разбира се, няма как да бъдат изписани, преди да оздравеят. В Детското отделение пък са останали още 2-3 деца, за които също трябва да има лекарско наблюдение.

Като цяло ситуацията е критична и към вчерашна дата не можеше да се каже, че общинската болница /МБАЛ – Кубрат ЕООД/ ще я има в този си вид. Ако тя фалира, каквито опасения бяха изразени още на сесията, то това ще означава населението от общината да търси лекарска помощ в най-близките болници – в Русе, Разград, Тутракан. В част от здравните заведения там вече са поканили кубратските доктори за започнат работа при тях.

Вчера потърсихме за коментар новия управител д-р Леман Балканджиева. Тя заяви, че още след встъпването си в длъжност е започнала за кани поединично подалите оставка медицински специалисти за преговори. Усилия полага и ръководството на Община Кубрат.

Д-р Балканджиева изрази надежда, че част от лекарите ще размислят и ще се върнат на работа, скоро предстои да се правят опити за привличане на още специалисти. Новият управител декларира, че в момента се прави всичко възможно да няма необгрижени пациенти, където все още ги има.

На въпрос на „Екип 7“ какво се случва, ако жител на Кубратска община има нужда от здравни грижи, новият управител заяви: „Аз посрещам болните“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари