Бойко Борисов: Забранявам ви да се месите в конфликта между прокуратурата и президента

1
Премиерът обясни на министрите си, че това не тяхна работа
Премиерът обясни на министрите си, че това не тяхна работа

В конфликта между други институции ви забранявам да се месите и коментирате – това не е наша работа. Имате си други ежедневни и много важни задачи.

Така се обърна премиерът Бойко Борисов към министрите си в началото на днешното правителствено заседание по повод конфликта между прокуратурата и президента.

"Единственото, на което наскоро реагирах, е да отговоря на президента Румен Радев след обвиненията му, че не е присъствал на консултациите за изборния процес. Не бях поканен, бяха поканили Томислав Дончев. Ако някой си мисли, че може да ми кани министрите без да ме уведомява мен – за мен това е тенденциозно и не е правилно. Няма случай, в който Радев да ми е поискал министри и аз да съм отказал. Но да не ме каниш, да се опитваш да ми дърпаш хората и да казваш, че Борисов не е отишъл...По другите теми не участваме и не взимаме отношение. Не е наша работа. Като ви питат, това отговаряте. Реагираме само когато сме нападнати с лъжа ние. И аз го направих", добави той.

"Опитаха се БСП и ДПС да оформят нова коалиция. Прекрасно знаем как управляваха при Орешарски. Благодаря на двете формации в парламента, които подкрепиха правителството – Обединени патриоти и ГЕРБ", заяви Борисов.

Искаме България да бъде в "чакалнята" на еврозоната, което гарантира, че дори да стане грешка и БСП да дойде на власт, няма да падат КТБ, други банки и всичко останало. Това е важна цел за България, тъй като членството ни в Еврозоната би означавало сигурност на финансова система и би гарантирало страната ни да не на "втора скорост" в Европейския съюз. В европейското семейство общият портфейл, общите финанси, кой колко харчи и защо – всички искат да знаят в общия банков съюз какво е положението на българските банки. Това е целта. Чух чудовищни неща, посочи министър-председателят.

Той каза, че е възложил на финансовия министър Владислав Горанов да покани представители на партиите в парламента, председателя на бюджетната комисия Менда Стоянова и управителя на БНБ Димитър Радев, за да се премахнат всички страхове, които се насадиха в последните дни. Питайте и ЕЦБ за всички страхове, които от опозицията се опитват да насаждат, да е необходима ратификация от парламента. За да не кажат, че Горанов и Радев биха могли да взимат подобно решение. Единственото, което правят тези хора, е да си играят със страховете на хората, подчерта Бойко Борисов.

Премиерът съобщи, че още днес започва работа по изграждане на водопровода от Мало Бучино към Перник. Не дни, и часове не трябва да се губят. Първите два километра тръби вече пътуват за там. 26 милиона лева ще струва новият водопровод - това е единственият начин в рамките на 30 - 40 дни да се докара вода до Перник, заяви Борисов. По думите на премиера водопроводът може да бъде изграден за 30 дни.

Борисов разпореди на енергийния министър Теменужка Петкова да провери за нелегално работещи ВЕЦ-ове. Има сигнали да два ВЕЦ-а, които работят тайно през нощта, това лесно може да се провери през електроенергийния системен оператор, каза премиерът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари