Бойко Борисов: Ще възложа да се съберат доброволци за борба с епидемията

0
Премиерът участва в брифинга на оперативния щаб
Премиерът участва в брифинга на оперативния щаб

"Възложих на щаба и министъра на здравеопазването да прегледат всички лекари, лаборанти, шофьори и служители на здравните инспекции, които се борят с коронавирус. Ще възложа да се съберат доброволци за борба с епидемията".

Това каза на брифинг премиера Бойко Борисов.

Той допълни, че ще се проведат разговори за мобилизация на курсантите, които не са на училище да подпомогнат служителите на границите и да се изплатят допълнителните 1000 лв. на всички на първа линия

"Днес, заедно с Дончев, Горанов, Караниколов говорихме с шефа на МВФ за мерките по света. Светът се готви и реално има пари за около 3 месеца МВФ казали, че 81 държави са поискали пари. В рамките на дни големите производители на алкохол започнаха да произвеждат спирт. От него ще можем дори да изнасяме", каза още премиерът. 

Борисов обясни, че са направени и проверки на запасите на хранителни продукти като боб, леща и други. Основна грижа за нас са не само лекарите и полицаите, а и пенсионерите. Няма да пипаме резерва за тях", категоричен бе той.  

А канцлерът на Германия Ангела Меркел е похвалила правителството за реорганизацията на индустрията. "Монтират се термокамери навсякъде, за да можем да ускорим зелените коридори. Защото, докато вървят тировете, ще върви и икономиката - и нашата, и европейската", заяви министър-председателят. 

По думите му мерките, които се предвиждат, ще струват 20 милиона. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари