Бойко Борисов: България е готова да вложи пари за трети мост на Дунава

0
Дали ще е 50-100 милиона, ние сме готови да участваме
Дали ще е 50-100 милиона, ние сме готови да участваме

Цяла Европа иска да даде перспектива на Западните Балкани, но колегите не разбират колко важен момент е това.

В случая вътрешните партийни борби нямат значение. С тъга го казвам и силно се надявам да са ме разбрали. Това заяви пред журналисти в Мюнхен българският премиер Бойко Борисов след срещите си с някои от държавните ръководители на страни от Западните Балкани и тяхната европейска интеграция.

"Говорих и с президента на Молдова, с премиера на Армения и с кой още... изгубих им поредността. Но те се интересуват от инвестиции от страна на България, те ни търсят за инвестиции. В тези страни има доста български фирми и така много други възможности се откриват'', каза още Борисов.

"Смятам, че е крайно време да излезем от добрите пожелания и помпозните срещи. В този момент казвам, че България е готова да вложи пари в изграждането на трети мост на река Дунав. Готови сме да инвестираме и това да бъде нашият дял. Интерконекторите ги правим и тази година трябва да станат готови. Така че нека да спрем да си говорим пожелателно и да действаме. Пак повтарям - България е готова за трети мост на Дунав, дали ще е 50-100 млн., ние сме готови да участваме'', отсече категорично премиерът Борисов.

По отношение на американските визи за България Борисов заяви, че американският президент Доналд Тръмп е поел ангажимент те да отпаднат в най-скоро време.

"Той даде мъжката си дума'', напомни премиерът пред медиите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари