Близо 40 милиона литра гориво с отстъпка са продадени за десет дни

0
Енергийната комисия все още не е обсъдила идеята за таван на цените, предложена от ГЕРБ
Енергийната комисия все още не е обсъдила идеята за таван на цените, предложена от ГЕРБ Снимка: NOVA

39 млн. литра гориво, или 1,9 млн. зареждания с отстъпка от 25 стотинки са отчетени в Агенцията по приходите

Това са количествата, от които са се възползвали потребителите в първите 10 дни на мярката – от 9 до 19 юли, допълва bTV.

Общата сума на предоставената компенсация е над 9,9 млн. лв.

Дизелът и пропан-бутанът са горивата, продадени с отстъпка в най-големи количества. Към бензина и метана интересът е бил по-малък при зареждане с намаление.

От Българската петролна и газова асоциация посочват, че посещенията на бензиностанциите се увеличават. За момента обаче не е ясно дали посетителите зареждат и по-големи количества горива с отстъпка. Такива данни ще има едва към края на месеца.

Енергийната комисия все още не е обсъдила идеята за таван на цените на горивата, предложена от ГЕРБ.

От Петролната и газова асоциация се въздържат да коментират тази идея, но пресмятат че парите, предвидени за отстъпката от 25 стотинки, ще стигнат за следващите няколко месеца.

Ако няма сътресения на международните пазари, от асоциацията очакват цените на горивата да се запазят на настоящите нива.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари