Близо 12 000 лева е била печалбата от фиша, откраднат от полицаи

0
Ограбената възрастна жена е в тежко финансово състояние и сама отглежда деца, заяви Сийка Милева
Ограбената възрастна жена е в тежко финансово състояние и сама отглежда деца, заяви Сийка Милева Видео: БНТ

Задържаните висши столични полицаи са откраднали печеливш тото фиш от възрастна жена.

Печалбата е била на стойност почти 12 000 лв. В престъпната схема са замесени заместник-началникът на Трето районно управление и служител на СДВР.

През януари в Трето районно управление е подадена жалба от ограбена възрастна жена в столичен трамвай. Джебчиите откраднали дамската й чанта. Вътре имало малка сума пари и тото фиш, информира БНТ.

Сийка Милева, говорител на главния прокурор: Това е възрастна жена, която е в тежко финансово състояние и сама отглежда деца.

Откраднатият фиш печелил близо 12 000 лв, а сумата трябвало да бъде изплатена от Българския спортен тотализатор в срок от 45 дни, след посочване на банкова сметка.

Сийка Милева, говорител на главния прокурор: Подадената жалба за кражбата било докладвана лично на заместник-началника на 3 РУ, който нарушавал служебните си задължения и я изпратил на свой колега началник сектор СДВР.

Двамата полицаи, които били приятели, решили да поемат случая в свои ръце. Служителят от СДВР изпратил писмо до спортния тотализатор с искане да получи информация кое е печелившото лице и каква е печалбата от фиша. Поставил изрично условие кореспонденцията да се води само с него и то на ръка.

След това двамата служители на реда опитали да откраднат парите, твърдят от прокуратурата.

Сийка Милева, говорител на главния прокурор: Заместник-началникът на 3 РУ е депозирал печелившият фиш и собствената си банкова сметка с цел да получи печалбата.

Иво Илиев, заместник-районен прокурор: В крайна сметка парите, които са опитали да изтеглят с фиша не са преведени по независещи от тях причини.

Все още обаче остава мистерия как фишът е попаднал в двамата полицаи. Униформените са обвинени за вещно укривателство.

Иво Илиев, заместник-районен прокурор: Служителят, който непосредствено е депозирал заявлението и съответно е подал фиша, за да получи печалбата, е извършител на деянието, а другият началника на сектор е помагач. Това е преценката на прокурора, който ги е привлякъл като обвиняеми.

От прокуратурата ще поискат задържаните полицаи да останат за постоянно в ареста, за да не оказват влияние на разследването.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари