Мними служители на НОИ измамиха пенсионери

0
В София задържаха румънски гражданин, отнел 1 900 лева възрастни хора
В София задържаха румънски гражданин, отнел 1 900 лева възрастни хора

В София задържаха румънски гражданин, отнел 1 900 лева възрастни хора

Служители на столичното Второ Районно управление (РУ) задържаха 46-годишен чужд гражданин, като действия по разследването са стартирали през месец януари. Тогава семейство възрастни столичани подават сигнал в полицията, че са станали жертви на измама.

Пред разследващите те разказали, че в дома им са пуснали двама непознати, представили се за служители на Националния осигурителен институт (НОИ). На възрастните хора обяснили, че по специална европейска програма се отпускат помощи на пенсионери – в зависимост от предоставената им парична сума, ще бъде определена стойността на помощта, която да получат по-късно. След като им дали 1900 лева, те напуснали дома на семейството с уверението, че ще се върнат малко по-късно. Когато това не се случило възрастните хора разбрали, че са станали жертва на измама и потърсили помощ в полицията. В резултат на предприетите оперативно-издирвателни действия криминалистите установили и задържали единият от извършителите – 46-годишен румънски гражданин, продължително пребиваващ на територията на страната. Продължава работа по установяване и задържане на съучастника му.

Мъжът е обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

На 9 април по искане на Софийската районна прокуратура (СРП) съдът задържа под стража двама мъже за телефонни измами съобщиха от СРП.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Габи
    Тези сигорно са от"бедните "пенсиотери които ще получат по 100лв за Великден и ще ги дадат на някой измамник защото не са нито бедни, нито градни, а мързеливи скътавки. Как така бедни пенсионери хвърлят десетки хиляди през балконите?Бойко от кога на мошениците казва бедни?
  • 2
    1
    Не ми е жал!
    Тези дъртаци са се прецакали от лакомия, други хвърлят през балконите на мангалите, после реват. От 30 години им се говори да си използват мозъците, но не, те акъл не щат. Пада им се.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари