Бизнесът все още настоява за оставката на Петър Илиев

0
Според Константин Стаменов НЕК защитава интересите на определени играчи в ущърб на големите работодатели и производители
Според Константин Стаменов НЕК защитава интересите на определени играчи в ущърб на големите работодатели и производители Видео: bTV

БЕХ не прие оставката на шефа на НЕК Петър Илиев, за която настояваха от бизнеса с аргумента , че цената на тока е манипулирана и НЕК действа като „организирана престъпна група".

Бизнесът обаче продължава да иска оставката на Илиев. Това заяви в студиото на „Лице в лице” по bTV експертът към национално представените работодателски организации Константин Стаменов.

Според Стаменов НЕК защитава интересите на определени играчи в ущърб на бизнеса. Като пример той посочи търга, организиран от Илиев преди 10 дни за продажба на ток на бизнеса, който „прелял чашата”.

Един-единствен купувач трябва да купи 98 мегавата. Това означава, че няма да бъде допусната конкуренция, ако е само един купувач”, категоричен е експертът.

Условията за участието в търга били създадени за определен купувач, смята Стаменов.

Нашите заключения са експертни. Дали БЕХ са организирана престъпна група е работа за установяване от правосъдието и разследващите органи”, заяви експертът.

Той отбеляза, че от години работодателите искат от НЕК един продуктов профил, който не получават – така наречения пиков продукт.

Години наред ние им казваме, че искаме хляб, а те ни отговарят, че ни дават пасти и това е същото, а то не е същото”, каза Стаменов.

Източник: bTV
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари