Бисер Миланов е невинен!

0
Петното, чу днес от съда "невиновен" по обвинението в закана за убийство.
Петното, чу днес от съда "невиновен" по обвинението в закана за убийство. Снимка: БГНЕС

По едно от делата си Бисер Миланов, известен с прякора Петното, чу днес от съда "невиновен" по обвинението в закана за убийство.

Решението е на Софийския районен съд, което подлежи на протест, пише Дневник.

През юли 2013 г. според обвинението той се е заканил в убийство на Боряна Георгиева по време на протестите срещу правителството на Пламен Орешарски в градинката до Народното събрание. Думите, които използвал Миланов, били "ще ти отрежа бавно и мъчително главата и след това ще ти се изходя във врата". Според прокуратурата заканата е възбудила основателен страх у Георгиева.

Държавното обвинение поиска 1.5 години затвор за подсъдимия, тъй като е бил осъждан нееднократно. Самият Бисер Миланов заяви пред съда, че иска оправдателна присъда, тъй като не бил извършил каквото и да е престъпление.

Съдът отмени и паричната гаранция на Миланов, а разноските по делото присъди на държавата.

Миланов има седем присъди, част от които ефективни. Той стана известен като контрапротестиращ около протестите през лятото на 2013 г. по повод назначението на Делян Пеевски за шеф на ДАНС.

В четвъртък СРС ще заседава по друго дело срещу Бисер Миланов. В обвинителния акт се твърди, че през януари 2014 г. Миланов е извършил две хулигански деяния. Според прокуратурата Миланов е отскубнал часовника на телевизионен оператор, като се обърнал към него с думите: "Аре престани да ме снимаш с тая камера... мухльо... боклук." Петното крещял обидни изрази и заплашвал телевизионният екип с "ще си платите, ще видите". След това изтръгнал микрофона от ръката на репортерката, като я блъснал в раменете и я заплашил, че ще започне да играе бокс, и хвърлил в лицето й запалена цигара.

Другият инцидент е от 15 януари 2014 г., когато Миланов казал на друг репортер: "Боклук македонски, ако не ти харесва тук, бягай у Македония, да не те пребием тук", бутнал с ръка в тялото трети журналист, като му крещял да се махне и го заплашвал, че ще играе бокс с него.

Срещу Миланов бе повдигнато и обвинение за помагачество на Йордан Бонев, който по мегафон от движещ се автомобил е подбуждал към насилие и омраза, основани на расов признак.

Петното е улеснил Бонев да бъде чут от повече хора, като е управлявал лекия автомобил. Случаят е от края на 2013 г. А думите са били: "Така не могат да продължават тези неща, време е да се събудим! Ето ги черните, които виждате!

През нощта е било извършено тежко криминално престъпление срещу младо момиче от български произход, което е намушкано от лице от такъв произход. Ето тия, черните, които виждате! Това нещо не може да продължава така! Време е да вземем мерки и да се разправяме с тези черните! Трябва да се разправяме с тия черните!"

Източник: Дневник
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари