БХК защити Рут Колева

2
Българският хелзинкски комитет ще предостави правна помощ на певицата
Българският хелзинкски комитет ще предостави правна помощ на певицата

Българският хелзинкски комитет ще предостави правна помощ на певицата

Рут Колева не е нарушила добрите нрави и не е извършила нарушение, което да налага необходимостта от санкция. Това стана ясно от изявления на Български хелзински комитет в социалната мрежа.

"Случаят с певицата Ruth Koleva и представените в публично пространство като “скандални” нейни снимки в изоставения мемориален комплекс “Паметник на трите поколения” е ярък пример за патриотарска поза на институциите, за неразбиране на свободата на изразяване и морална паника. Действията на кметицата на Перущица, Мария Вълканова, която подаде сигнал в прокуратурата срещу певицата, изглежда са подбудени от очакването за широка публичност и последващи от нея политически дивиденти."

Неправителствената организация ще предостави правна помощ на Рут Колева, ако срещу нея бъде образувана процедура за санкционирането ѝ.

"Свободата на изразяване позволява провокации на фона на изоставени културни паметници, особено когато става дума за мемориал, натоварен с противоречиви исторически и идеологически послания", споделят още в позицията си.

Според БХК действията на кмета от Перущица са "подбудени от очакването за широка публичност и последващи от нея политически дивиденти".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    6
    daskal
    Ужас! Колко шум се вдигна заради някаква долна пачавра, която се е чекнала върху паметник. Сбъднахме и мечтите. Между другото, тя с какво друго се занимава, че занимават и нас с нея?
  • 3
    5
    Мунчо селския
    е сега кой е мунчо.
  • 4
    4
    Мунчо
    До 2: Само боклуците крадат имената на другите.
  • 12
    3
    Потребител
    Тази лека жена трябва публично да се пребие с камъни
  • 21
    2
    Мунчо
    Този БХК и неговия тартор кънев (красимир) е гнусен, мазен, долен, комерсиален, нужник, подлога и безродник. Дали му се налага с ръка на сърцето като българин да обяснява на децата си, какво е направила тази пачавра рут? Бил завършил Колумбийския университет? Е и, помиара соросоид си личи от далеч!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари