Банкомат в центъра има устройство за източване на банкови сметки?

0

Банкови карти на множество клиенти на Райфайзенбанк са били блокирани заради опит за компрометиране на банкомат, научихме от briagnews.bg.

Десетки русенци, и вероятно не само такива, са получили смс-и от банката за блокирана карта от съображения за сигурност. Хората са поканени да вземат новата си карта от въпросната банка.

"Информираме ви, че е бил установен опит за компрометиране на АТМ устройство, собственост на Райфайзенбанк (България) ЕАД", отговорят вчера на запитване по случая. За да защитят притежателите на картите и да предотвратят неоторизирани от тях тегления на пари, от банката са блокирали картите на хората, които са правили транзакции на определен банкомат, за който има данни за компрометиране.

Най-вероятно става дума за банкомат в центъра на града, на който е било сложено скиминг устройство с цел източване на банкови сметки, но това не беше потвърдено от полицията и прокуратурата в Русе. Окръжният прокурор коментира, че за последната седмица няма подавани подобни сигнали до прокуратурата и разследването по случая най-вероятно е поверено на Икономическа полиция.

Според няколко русенци, на които са им блокирани картите, те са теглили пари от определен банкомат за последно преди около 10 дни. В края на миналата седмица собствениците на картите са информирани от банката, че тя е преиздала служебно картите им без допълнителни разходи за тях. Клиентите на банката могат да теглят суми на каса без допълнителни такси, до момента в който получат преиздадените си карти. 

Източник: briagnews.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари