Българските военноморски сили отбелязаха своя празник в Русе

0

До 2026 трябва да са построени двата нови кораба на флота

С тържествено поднасяне на венци и концерт на Представителния духов оркестър (ПДО) офицерите от Военноморските сили на Република България отбелязаха 142-годишнината от създаването си в Русе.

В чест на празника кметът Пенчо Милков отличи трима военнослужещи за тяхната всеотдайна и високопрофесионална дейност и постигнатите високи резултати в изпълнението на служебните задължения.

Плакет „Русе“ и парична премия получиха капитан-лейтенант Георги Емилов Зайранов – помощник-диригент в ПДО на ВМС, главен старшина Живко Василев Иванов – оркестрант II-ра група в ПДО на ВМС и главен старшина Руслан Петров Драганов – оркестрант III-та група в ПДО на ВМС.

„Изключително съм горд, че за поредна година Ви посрещаме тук, в люлката на българския флот. Военноморските ни сили са много повече от корабния арсенал, с който родината ни разполага. Те са онова чувство на сигурност и гордост, което предизвиквате у всички нас, когато ви видим“, поздрави градоначалникът зам-.командира на ВМС флотилен адмирал Георги Пенев.

На среща с медиите адмирал Пенев заяви, че до края на тази година ще завърши проектирането на двата нови кораба на ВМС. През 2025 се очаква да е готов първият, а през 2026 и вторият.

Вчера следобед офицери, граждани и официални лица отдадоха чест на основателя на Дунавската флотилия Александър Е. Конкевич пред паметната му плоча на Флотската кула в Русе. По-късно церемонията се пренесе и на единствения по рода си в България Паметник на моряка.

От 20 часа пред сградата на Доходното здание представителният духов оркестър на Военноморските сили зарадва русенци с празничен концерт.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари