170 туристи стъпиха на русенския бряг

4
Корабът „Viking Lif“ акостира с пасажери от САЩ, Канада, Нова Зеландия и Бразилия
Корабът „Viking Lif“ акостира с пасажери от САЩ, Канада, Нова Зеландия и Бразилия Снимка: Facebook / Пенчо Милков

Корабът „Viking Lif“ акостира с пасажери от САЩ, Канада, Нова Зеландия и Бразилия

Първият круизен кораб за новия туристически сезон акостира на русенският бряг днес. „Viking Lif“ се движи по линията Будапеща – Гюргево и превозва 170 пътници от САЩ, Канада, Нова Зеландия и Бразилия. Събитието бе отбелязано и от кмета Пенчо Милков с кратък пост в мрежата:

"Добре дошъл на първия туристически кораб за годината!

“Viking Lif“ доведе в Русе 170 пасажери от САЩ, Канада, Нова Зеландия и Бразилия.

С него открихме сезона и миналата година.

Гостите ще имат възможността да опознаят всичко интересно и впечатляващо в града и околностите ни.

Над 500 спирания на кораби очакваме тази година на русенския бряг.

На добър час!". пожела Милков.

Предвидени са две екскурзии на брега, от които пасажерите могат да изберат - Велико Търново или градска обиколка на Русе. Сезонът за първи път започва няколко дни по-рано от обичайното.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    6
    Дин Визел
    Русе може да бъде перлата на Дунава, Лас Вегас на Европа. Но за целта трябва да бъде офшорка. Това великите сили няма да го позволят никога. Русе не е Монако. Монако е със около 40к човека население , около 2 кв.км площ , ама е офшорка и си клатят дедовия.
  • 1
    5
    mischi
    Понеже публикувате още веднъж същата статия, публикувам още веднъж същия коментар: И помислете какво още да предложите на туристите: в центъра няма нито едно уютно и просторно кафене или сладкарница, които да имат традиции и да умеят да обслужват гости, свикнали на внимание! Има няколко малки, но тях ги знаят само местните хора, за туристите те са незабележими, тук заведенията изглеждат по друг начин.
  • 0
    4
    Тур Ист
    С какво Бенчо е способствал за акостирането на кораба с тур исти? Да не би да е тур оператор или корабособственик или е изградил перфектната инфраструктура в града? Тур Истите обикновено се качват на отобусите и отпрашват за Велико Търново и не оставят и един USD, CAD or NZD dollar в Бейрут (както коментира в едно интервю Бенчо, че се е превърнал града)
  • 2
    3
    Моряк
    Защо този кораб прилича на шлеп?
  • 9
    2
    Да допълня...
    Не забравяйте да посетите историческия "Mega Mall" ,за удобен транспорт препоръчвам "to4nite" таксита,имат съвременни цени и ретро коли! Ако застанете с гръб към главния вход на съда,тръгнете към града,очакват Ви казина на всеки метър,от малката Виена вървим към малкия Вегас... Между тях има заложни къщи и кредитни офиси,да не останете случайно без пари... Русе е скъп град,не случайно спирате тук 😀 Весело изкарване, поздрави от кмета!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари