България записа първа загуба от Катар

0
"Лъвовете" изиграха слаб мач, а Николай Михайлов изпусна гол още във втората минута
"Лъвовете" изиграха слаб мач, а Николай Михайлов изпусна гол още във втората минута Снимка: БГНЕС

Националният отбор на България изигра слаб мач и записа първа загуба в своята история от Катар

Домакинът на Мондиал 2022 надви “лъвовете” с 2:1 на "Едюкейшън Стейдиъм" в Доха. Акрам Афиф от дузпа в 26-ата минута и Буалем Куки в 75-ата бяха точни за катарците. Между тях се разписа Футболист №1 на България Кирил Десподов, пише БГНЕС.

Първият удар към вратата на Николай Михайлов дойде още във втората минута. Отправи го Акрам Афиф, който обаче прати топката встрани от целта. Кирил Десподов осъществи добър пробив отдясно в 11-ата минута, но след това прати топката на дузпата, където нямаше негов съотборник. Минута по-късно защитник блокира удар на нападателя на Лудогорец.

В 24-ата минута домакините получиха право да изпълнят дузпа за нарушение на Божиков срещу Педро Мигел. Изпълнението на наказателния удар се забави, но в крайна сметка ВАР потвърди решението на арбитъра. Акрам Афиф се нагърби с отговорността и матира Ники Михайлов - 1:0.

Само 120 секунди по-късно вратарят ни се намеси и предотврати втори гол за домакините след удар на Алмоез Али. Капитанът на България Георги Костадинов стреля с глава след статично положение в 34-ата минута, но не уцели вратата, пазена от Баршам. В 40-ата минута бранител блокира удар на Десподов, който е и най-дейният в редиците на "лъвовете".

Тодор Неделев имаше шанс да изравни в 44-ата минута. Халфът на Ботев Пд стреля от пряк свободен удар от дъгата на пеналта, но Баршам изби в корнер. Този шут бе първият ни точен изстрел към вратата на домакините.

Веднага след почивката в игра за нашите влязоха Едисон Йорданов и Георги Минчев. Те замениха Васил Божиков и Мартин Минчев. В 48-ата минута Неделев отправи слаб удар, който не затрудни стража на домакините. Звездата на Ботев Пд опита пак в 51-ата минута, но встрани от вратата.

След паузата нашите показват живец в играта си и осъществяват нещо като натиск. По-агресивната игра на трикольорите се увенча с успех в 60-ата минута, когато Кирил Десподов изравни. Нападателят на Лудогорец бе изведен отлично в наказателното поле от Кристиян Малинов и прати топката в мрежата на Баршам – 1:1.

В 75-ата минута защитата ни заспа, а Николай Михайлов закъсня с излизането си и Буалем Куки вкара втори гол за домакините.

Във вторник, 29 март, от 16:30 часа селекцията на Ясен Петров се изправя срещу световния вицешампион Хърватия. /БГНЕС

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Аз
    Първа, но не е последна!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари