България е готова да затвори пристанищата си за руски кораби

0
Николай Събев: Заради НСО премиерът и председателят на парламента бяха напълно уязвими на Шипка
Николай Събев: Заради НСО премиерът и председателят на парламента бяха напълно уязвими на Шипка Снимка: БНТ

Николай Събев: Заради НСО премиерът и председателят на парламента бяха напълно уязвими на Шипка

България е готова да затвори пристанищата си за руски кораби, обяви тази вечер пред БНТ транспортният министър Николай Събев. Той обаче уточни, че тази мярка трябва да е координирана с ЕС.

Събев разкри още, че при очакване за изтегляне на 170 руски граждани от България, в пратения специално самолет в крайна сметка пътували едва 70 души. Останалите, според министъра, предпочели да не са в Русия в този момент.

Транспортният министър обвини НСО, че е влязла в сценария на "Възраждане" при посещението на премиера Кирил Петков на Шипка на 3 март. Тогава Петков бе замерян със снежни топки, а след събитието Събев обяви във "Фейсбук", че е поискал оставката на шефа на НСО.

В студиото на "Говори сега" Събев коментира, че от предния ден НСО е била информирана за програмата на премиера и на председателя на НС, но не я е изпълнила според изискванията. "Хората, които искаха да протестират, бяха поставени така, че всъщност по пътя на стъпалата към Шипка имаше само 50 сантиметра. Тоест, ние трябваше да вървим почти в индийска нишка нагоре и премиерът и председателят на парламента бяха напълно уязвими", заяви Събев.

Според министъра НСО се опитала да спре премиера да не се качва до върха, защото било опасно за него. Събев смята, че това е бил сценарият на "Възраждане" и той е бил опосредстван от службата за охрана. "В един момент си зададох въпроса - възможно ли е НСО да бъде използвана като политически инструмент, коалиционен партньор на партия "Възраждане", сподели в националния ефир той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    6
    русенец
    Събев е лоялен на украинците. Все пак с техни пари стана "бизнесмен".
  • 4
    5
    Невролог
    Капитан Събев....... Хахахахахахахайл Събеф
  • 9
    4
    12345
    Мамицата ти и долен продажен будистки сектант. А с какви кораби ще идва петрола за бензина в колите ни ? Сектантска подлога. Защо в ефир не попитат този съсел, каква религия изповядва ??? Екипа от шефовете му в еконт ходят боси, за да газели насекомите (будистка приумица) а в същото време дрочат персонала си да блъска до припадък.
  • 13
    3
    Авеее
    Задръстени наши "управляващи", много ви моля да обявите неутралитет МОМЕНТАЛНО, и да заявите, че Русия не е наш враг и ще поддържаме добри отношения с нея и бихме помагали на Украйна само ХУМАНИТАРНО! Защото в противен случай, ще го отнесе мирното население като случая в Украйна! Благодаря!
  • 9
    2
    До 1:
    Ти пък! Човекът си е платил, само и само да е министър! линк: https://novini247.com/novini/ministrite-na-transporta-i-na-inovatsiite-nikolay-sabev-i-daniel_3877262.html
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари